29 Martie-CE A SPUS DUMNEZEU DESPRE TINE? (4)

0
32

“El nu s-a îndoit de făgăduința lui Dumnezeu, prin necredință” (Romani 4:20)

Dacă viziunea ta e să fii un părinte bun, asta nu înseamnă că nu ai o credință mare. Înseamnă că îți înțelegi chemarea. Mama lui Moise nu a făcut altceva decât să-l aducă pe lume ““ dar ce copil a fost! Dumnezeu i-a ocrotit fiul când ea nu a putut face nimic să-l ajute. Apoi, El a aranjat ca el să crească în curțile regale ale lui Faraon.

Și când descoperi scopul lui Dumnezeu pentru viața ta, El se va îngriji și de tine! Uneori viziunea ta pare că nu merge. Când era copil, Iosif a visat că va fi un mare lider, dar înainte să ajungă la palat, el a trebuit să treacă prin închisoare. Pastorul James Petro spune: “Pe timp de furtună nu se poate turna o fundație, așa că Dumnezeu te va pregăti înainte de-a veni furtuna”.

Uneori viziunea ta va părea că moare înainte să vină la viață. Așa i s-a întâmplat lui Avraam. “Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el a crezut, și astfel a ajuns tatăl multor neamuri, dupăcum i se spusese: “Așa va fi sămânța ta.” Și, fiindcă n-a fost slab în credință, el nu s-a uitat la trupul său, care era îmbătrânit, avea aproape o sută de ani, nici la faptul că Sara nu mai putea să aibă copii. El nu s-a îndoit de făgăduința lui Dumnezeu, prin necredință, ci, întărit prin credința lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredințat că El ce făgăduiește, poate să și împlinească” (v. 18-21).

Pavel a scris: “Noi suntem nebuni pentru Hristos” (1 Corinteni 4:10). Dumnezeu folosește oameni schimbați și hotărâți, cărora nu le pasă cum arată: oameni care au supraviețuit trecutului dificil, au sfidat deznădejdea și-au păstrat viziunea și au declarat: “Dumnezeul meu poate!” Și tu poți fi unul dintre acești oameni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.