29 Mai

0
42

” cei ce au primit propovaduirea lui, au fost botezati; si în ziua aceea la numarul ucenicilor s-au adaus aproape trei mii de suflete. Ei staruiau în învatatura apostolilor , în legatura frateasca, în frîngerea pîinii si în rugaciuni”. Fapte 2:41-42

Un profesor tînar de la Universitatea Harvard ce avea o problema deosebita, a cerut ajutorul unui pastor batrîn ce a predat multi ani la aceeasi Universitate. Acel pastor pensionar a fixat o întîlnire cu pastorul tînar, loc în care au petrecut împreuna cîteva ore.

Dupa aceasta întîlnire cu Phillips Brooks, profesorul tînar a fost un alt om. Viata lui a fost complet schimbata. Era mult mai motivat si plin de entuziasm dorind sa ia totul de la capat.

Întrebat fiind daca si-a rezolvat problemele care îl framîntau, acesta a raspuns: ” nici n-am reusit sa spun pastorului problema cu care ma confruntam “! Dar acum nu mai conteaza. La aceasta întîlnire în loc sa gasesc o solutie pentru problemele mele, am gasit un spirit contagios care m-a înflacarat.

Acum pot privi problemele dintr-o alta perspectiva, avînd curajul de a le confrunta. Prezenta pastorului mi-a adus raspunsul la care nici nu m-am gîndit.

Si viata lui Petru a fost molipsitoare. Umplut de Duhul lui Dumnezeu, în ziua Rusaliilor el a predicat Cuvîntul si mii de suflete au fost atinse. Toti cei ce au ajuns în partasia primilor crestini au trait aceiasi schimbare. Daca în viata ta nu mai este entuziasm si bucurie, cauta partasia adevaratilor crestini si viata ta nu va mai fi la fel.

Rug. Doamne Dumnezeule; umple-mi si viata mea cu dragostea Ta molipsitoare .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.