29 Mai

1
40

“Voi avea mila de oricine-Mi va placea sa am mila; si Ma voi îndura de oricine-Mi va placea sa Ma îndur.” Asadar, nu atîrna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila.” Romani 9:15-16

Stiai ca Dumnezeu este acela care te-a ales mai întîi? Cîteodata sîntem atît de prinsi de decizia de a-l accepta pe Domnul Isus ca Domn în viata noastra, încît uitam ce spune Scriptura: “L-am iubit pentru ca El ne-a iubit mai întîi.”

Noi nu intram în familia lui Dumnezeu prin nastere sau prin descendenta, ci prin nasterea din nou, care se împlineste în viata noastra în urma alegerii pe care ne-a facut-o Dumnezeu. De ce sîntem alesi? De ce sîntem binecuvîntati? Nu stiu si nici tu nu ai de unde sa stii. Trebuie sa învatam însa sa-L lasam pe Dumnezeu sa fie Dumnezeu, fiindcaEl ne-a ales înca dinainte de a ne naste, iar aceasta alegere nu poate fi nedreapta.

Apostolul Pavel a spus în Romani 9: 14: “Deci ce vom zice? Nu cumva este nedreptate în Dumnezeu? Nicidecum!”

Nu este posibil sa-l întelegem deplin pe Dumnezeu. Imagineaza-ti pentru o clipa toate atributele Sale ““ dragostea Sa, puterea, omnipotenta, omniprezenta, viata vesnica, sfintenia si toate celelalte ““ este un Dumnezeu de nepatruns, cum ai putea sa-l reduci la limita întelegerii umane ?

Întotdeauna a existat o balanta între planurile lui Dumnezeu si responsabilitatea umana. Alegerea suverana a lui Dumnezeu si responsabilitatea morala a omului merg mîna în mîna. Nu sîntem salvati pentru bunatatea si corectitudinea noastra, dar pentru a fi salvati trebuie sa credem si sa acceptam harul lui Dumnezeu.

Ca beneficiari ai acestu har, nu trebuie însa sa uitam niciodata ca Dumnezeu ne-a ales prin Isus Hristossi ne-a oferit mila si dragostea Sa, înainte ca noi sa-L cunoastem.

ÎI MULTUMESC LUI DUMNEZEU PENTRU CA TE-A ALES SI PE TINE!

1 COMENTARIU

  1. Interesant! Dragostea lui Dumnezeu nu este selectiva, insa Mila este! Oricum, cheia care descuie inima Domnului pentru oameni este strans legata de cuvintele : iarta-ma si multumesc! Unii oameni nu pot pronunta aceste cuvinte! cat de nepatrunse sunt caile Domnului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.