29 Mai

0
38

“Cealaltă parte a poporului, preoții, Leviții, ușierii, cîntăreții, slujitorii Templului, și toți cei ce se despărțiseră de popoarele străine, ca să urmeze Legea lui Dumnezeu, nevestele lor, fiii și fetele lor, toți cei ce aveau cunoștință și pricepere,  s-au unit cu frații lor mai cu vază dintre ei. Au făgăduit cu jurămînt și au jurat să umble în Legea lui Dumnezeu, dată prin Moise, robul lui Dumnezeu, să păzească și să împlinească toate poruncile Domnului, Stăpînului nostru, orînduirile și legile Lui.” Neemia 10:28-29

Sfînta Scriptura ne arata ca atunci cînd cei din Israel au facut un legamînt cu Dumnezeu de multe ori au exprimat aceasta hotarîre în mod public. Acest mod de a face cunoscut public legamîntul pe care l-am facut cu Dumnezeu sau cu semenii este si o practica a bisericii de astazi, întîlnita la nunti, cununii, botezuri, sau în timpul cînd oamenii sînt chemati la altar pentru mîntuire sau rededicare.

Acest act public întareste angajamentul pe care l-am facutînaintea lui Dumnezeu în inimile noastre si arata domeniul pentru care acel legamînt a fost încheiat.

În capitolul 10 al cartii Neemia poporul lui Dumnezeu a facut public legamîntul pe care ei l-au facut înaintea lui Dumnezeu, pentru fiintele si familiile lor si pentru multe alte domenii din viata lor, printr-o promisiune publica, prin care s-au angajat ca vor împlini cu credinciosie tot cea ce au juruit.

Dumnezeu a facut deja un legamînt cu noi si ni l-a descoperit în mod public prin Sfînta Scriptura. De aceea juramintele pe care noi le facem în prezenta lui Dumnezeu si a altor martori, sînt numai niste cai prin care raspundem înapoi lui Dumnezeu, pentru ceea ce El S-a angajat sa faca.

În realitatea de fiecare zi descopar însa ca foarte multi crestini sunt credinciosi secreti. Acestia nu fac niciodata nicio marturisire publica prin care sa-si arate angajamentele pe care le-au facut si credinta lor în Dumnezeu.

Cînd iesim în public toti cei din jurul nostru afla ce promisiuni am facut si ne pot încuraja sa ne împlinim cu credinciosie toate aceste juraminte.

De aceea, cei ce L-au primit pe Hristos sînt botezati în fata întregii biserici si sînt invitatisute de prieteni si întreaga familie la sarbatoarea nuntii lor, fiindca în acest fel fac un legamînt public care îi responsabilizeaza.

Nu mai trai ca un crestin secret, ci fa un angajament public penru Hristos, aratînd tuturor masura dedicarii tale pentru Domnul !

NU FI UN CREDINCIOS SECRET, CI PASESTE ÎN PUBLIC SI FA UN ANGAJAMENT PLIN DE CURAJ PENTRU DOMNUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.