29 IANUARIE – “PROPOZIțIA VIEțII TALE”

0
39


– “Cel neprihănit umblă în neprihânirea lui”
(Proverbe 20:7} –

La final viata ta se va rezuma printr-o singură propoziție. Care va fi “propoziția vieții tale”? Dacă trăiești cu un scop anume, cei de la înmormântarea ta nu vor avea nici un dubiu. Vei trăi fără greșeală? Nu. Dar “cel neprihănit umblă în neprihânirea lui; ferice de copiii lui după el!” Viața ta este cea mai mare moștenire pe care o lași și ai numai una, așa că fă-o să conteze. Lasă în urma ta o moștenire a excelentei. În cartea sa “Leadership Gold” [Aurul unui lider], John Maxwell are un capitol intitulat “Nu-ti trimite rațele la școala uliilor”.

El scrie: “Rațele nu trebuie să fie ulii ““ nici nu vor să fie. Ceea ce sunt este ceea ce trebuie să fie. Rațele au domeniul lor de specialitate și acolo excelează ele”. Lasă în urma ta o moștenire a încurajării. Se spune: “Unii provoacă fericire peste tot pe unde merg; alții provoacă fericire în locurile de unde pleacă”. Ești tu persoana care va primi un telefon peste 10 sau 20 de ani și care să audă: “Mulțumesc, nu aș fi reușit fără tine?”

Lasă în urma ta o moștenire a scopului. Fă ca viata ta să fie mai mare decât tine însuți. Nu vei trăi pentru totdeauna, dar poti continua să trăiești prin impactul pe care îl ai acum. Lasă în urma ta o moștenire a dragostei. Jon Gordon spune: “Mama mea a murit acum câțiva ani. Nu-mi aduc aminte de defectele și greșelile ei sau de certurile pe care le-a avut. La urma urmelor, cine e perfect? Lucrul de care îmi amintesc este “¦ dragostea ei. Mi-a lăsat o moștenire a dragostei care va îmbrățișa generații de-a rândul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.