29 Decembrie-PRIMEȘTI SAU DĂRUIEȘTI?

0
50

“Este mai ferice să dai decât să primești” (Faptele Apostolilor 20:35)

Primești sau dăruiești? Dacă nu știi exact ce să răspunzi la această întrebare, gândește-te la câteva personalități de la televizor. Chiar dacă au un talent autentic, principala lor motivație este ratingul, imaginea, aprobarea și beneficiile. Verifică-le contextul în care trăiesc.

Sunt șanse ca fetița care s-a costumat în Cenușăreasa și a spus: “Uitați-vă la mine” să trăiască acum și să interpreteze roluri ca să capete aprobarea mulțimii. Sau băiețelul care a strigat: “Sunt Tarzan” se plimbă acum având sentimentul meritului, Ioan scrie despre un om din biserică pe nume Diotref “căruia îi place să aibă întâietate” (3 Ioan v. 9).

Dan Reiland, instructor pe probleme de lidership remarcă: “În cazul în care comunicatorii predau din nevoie, nesiguranță, egoism sau chiar din responsabilitate, ei nu transmit nimic. Persoana cu nevoi dorește laudă, acel ceva ce audiența trebuie să-i ofere.

Persoana nesigură își dorește aprobare și acceptare, ceva ce audiența trebuie să-i ofere. Persoana egoistă își dorește să fie înălțată, să fie superioară și să fie cu puțin mai bună decât toți ceilalți, ceva ce audiența trebuie să-i ofere. Chiar și persoana motivată de responsabilitate dorește să fie recunoscută drept un lucrător devotat, să fie văzută ca fiind responsabilă ““ ceva ce audiența trebuie să confere.

Mulți comunicatori predau într-unul din aceste moduri tot timpul și nu sunt conștienți de asta. Apoi există tipul celui darnic. Această persoană predă din dragoste, din bunătate, din mulțumire, din compasiune, din pasiune și din preaplinul său. Toate acestea sunt moduri prin care dăruiește. În fiecare dintre aceste moduri ale inimii, audiența nu trebuie să ofere nimic ““ numai să primească. Atunci, predarea devine un dar. Ea umple și înnoiește”.

Astăzi, roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să devii o persoană care dăruiește și nu una care primește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.