29 August-HARUL ÎN FAMILIE (2)

0
40

“Dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă” (2 Corinteni 5:17)

lată încă câțiva pași de urmat pentru a-ți trata partenerul cu har:

1) Percepe-l așa cum l-a creat Dumnezeu să fie. Concentrarea asupra slăbiciunilor partenerului tău nu vă ajută pe nici unul dintre voi. Fariseii au văzut numai ce era mai rău în femeia prinsă în adulter. Domnul Isus nu i-a micșorat păcatul, dar a ales să vadă ce poate deveni prin har. “Eu nu te condamn. Du-te și nu mai fă ce făceai” (parafrazare loan 8:11). Harul te ajută să vezi dincolo de felul supărător de a fi al partenerului și să lucrezi cu Dumnezeu ca să-l ajuți să devină “făptura nouă” intenționată de El.

2) Cinstește-l. Prea des încercăm să impunem partenerului imaginea pe care o vrem noi pentru el. Il jignim și insistăm să se schimbe, să vadă lucrurile cum le vedem noi și să facă lucrurile după standardul pretins de noi. Dacă nu vrea să facă în acest fel credem că este nepăsător, neiubitor și chiar necreștin. Harul nu funcționează așa! Harul înțelege, acceptă, iartă și lasă schimbarea în mâna lui Dumnezeu. încearcă să-ți spui: “Da, lucrul acesta mă deranjează, dar mă întreb ce încearcă Dumnezeu să lucreze în partenerul meu”. Apoi retrage-te, iubește-l, acceptă-l și lasă-L pe Dumnezeu să lucreze în el.

3) latră-l. Partenerul tău te va călca pe nervi uneori, din cauza a ceea ce este. Toți suntem diferiți. Ea crede că are atenție pentru detalii; el crede că este chițibușară. El crede că este relaxat; ea crede că este leneș. Noi ne comportăm după imaginea pe care o avem despre noi înșine și asta se va schimba numai când Dumnezeu o va schimba!

Recunoaște-ți intoleranța și iartă comportamentul deranjant al partenerului chiar înainte de-a greși. Asta înseamnă “iertare preventivă”, cea care neagă resentimentul și este un avantaj pentru căsnicia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.