29 August

0
57

“Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca îti întorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat în seama.” Isaia 53: 3

Viata de crestin a fost dintotdeauna o viata plina de risc.

Barnaba și Pavel au fost “oameni care si-au pus în joc viata pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos” (Faptele Apostolilor 15: 26). Dar si în zilele noastre sînt multi crestini care-si risca vietile datorita faptului ca au decis sa-l urmeze pe Domnul Isus.

În cultura în care traim, desi nu exista riscul de a ne pierde viata pentru credinta noastra,  traim însa mereu cu riscul de a fi respinsi si dispretuiti de ceilalti.

De multe ori, acest tip de respingere îi amuteste pe crestini. Fiindca se tem de respingere multi credinciosi aleg sa nu mai vorbeasca despre convingerile lor si despre credinta lor în Domnul Isus.

Cred ca ar trebui sa fim plini de curaj pentru a ne sustine credinta, chiar daca ar veni vremuri de respingere sociala sau de prigoana religioasa. Trebuie sa fim pregatiti saprimim si cîteva lovituri pentru ceea ce credem!

Pavel a vorbit despre suferintele sale, aratînd ca a fost gata sa le îndure de dragul si pentru binele Evangheliei. Declaratia lui este:”nu mi-e rusine, caci stiu în cine am crezut” (2 Timotei 1: 12). Atunci cînd esti convins de ceea ce crezi, poti sa opui rezistenta tuturor adversitatilor care vor aparea în mod inevitabil si în viata ta.

Nu permite însa ca frica de respingere sa te amuteasca. Fii gata sa-ti asumi riscuri si sa vorbesti deschis si cu îndrazneala despre credinta ta, chiar daca prin aceasta îti atragi respingere si persecutie!

URMÎNDU-L PE DOMNUL VEI FI NEVOIT SA SUPORTI RESPINGEREA CELOR DIN JURUL TAU. ÎN ACESTE ÎMPREJURARIADU-TI AMINTE ÎNSACA PENTRU TINE SI EL A FOST RESPINS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.