29 August

0
38

” Si noi dar , fiindca sîntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori , sa dam la o parte orice piedica , si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte .” Evrei 12 :1

Fostul antrenor al echipei de fotbal al statului Michigan, Dufly Daugherty, a povestit o întîmplare deosebita, despre o lovitura de pedeapsa executata de unul dintre jucatorii acestei echipe, numit Dave Kaiser. Acesta urma sa execute lovitura de pedeapsa , si trebuia neaparat sa marcheze pentru ca echipa sa sa cîstige meciul. Jocul a avut loc în Los Angeles si cu golul marcat de acest jucator echipa a cîstigat cu 17-14 împotriva echipei UCLA.

Cînd dupa marcarea golului, Dave Kaiser a venit la banca de rezerve a echipei sale sa primeasca felicitarile colegilor, antrenorul l-a chemat deoparte si i-a zis : ” Dave ; am observat ca dupa ce ai lovit mingea n-ai mai urmarit balonul ! Cum se poate asa ceva ?

Kaiser a raspuns : ” Aveti dreptate ; n-am urmarit mingea! În acele momente eu am asteptat reactia arbitrului si-a întregului stadion. De fapt mi-am uitat lentilele de contact la hotel si nu puteam sa vad unde sunt stîlpii portii !

Antrenorul a fost socat de cele auzite si la început a devenit foarte furios, pentru ca Kaiser nu i-a spus de lentilele de contact înainte de începutul partidei. Însa dupa ce s-a gîndit putin si-a schimbat total atitudinea. De ce sa nu bata Kaiser lovitura de pedeapsa si fara lentilele de contact ? Acesta a fost un jucator disciplinat si la antrenamente a exersat multe ore.

El stia bine unghiurile si distantele fata de poarta , chiar daca nu putea so-o vada deslusit.

De fapt întregul proces al executarii loviturii , a fost programat în trupul si-n mintea lui , printr-un antrenament si-o disciplina zilnica. În acel moment cînd mingea a trecut printre barele portii , pentru el disciplina a învins !

Disciplina învinge însa todeauna ! Daca te urci într-un taxi din New York , si-i ceri soferului : ” cum pot sa ajung pe stadionul Yankee ? Sa nu te surprinda sa auzi : “exerseaza” ! “exerseaza “! “exerseaza “!

Secretul reusitei este disciplina si practica (antrenamentul) . Acest fapt este probat în orice domeniu : la scoala, la servici si se aplica chiar si în slujirea spirituala si partasia cu Domnul .

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa exersez si sa ma pregatesc continu, pentru cea mai mareata cursa : “umblarea mea ca si copil a lui Dumnezeu, pe urmele Domnului Isus !”. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.