29 Aprilie – TRANSFORMĂ PRILEJURILE DE POTICNIRE ÎN TREPTE (1)

0
45

“Suntem mai mult decât biruitori”  Rom.8:37

Cum ai descrie o persoană care la zece ani a fost; un pianist desăvârșit, la unsprezece ani un organist de profesie, la treisprezece ani avea propriile compoziții publicate, iar la paisprezece ani a ajuns să facă parte din personalul muzical de la curtea regală? Un om privilegiat? Care s-a născut cu o lingură de argint în gură? Nicidecum! Ludwig van Beethoven a fost un băiat cu părul negru,-cu fața negricioasă pătată de vărsat de vânt, care a îndurat batjocurile și poreclele celor din orașul natal de pe râul Rin, o zonă de copii în special blonzi și cu pielea deschisă la culoare. Tatăl său alcoolic a hotărât ca Ludwig să-l întrețină, așa că l-a transformat într-un sclav al claviaturii. Privind în urmă, Beethoven nu și-a putut aminti nici măcar un moment de fericire din copilăria sa.

Viața sa a fost copleșită de muncă, lacrimi, bătăi și cuvinte încărcate de mânie. La vârsta de douăzeci de ani s-a confruntat cu un dușman și mai cumplit, surzenia. Când nu a mai putut să cânte în public, și-a îndreptat toate energiile spre compoziție. Anii în care a fost surd au fost cei mai prolifici. Deși la acea vreme lucrările sale nu au fost bine primite, el a influențat mulți alți mari compozitori, precum Brahms, Wagner și Schubert. Apropiindu-se de moarte și considerând că lumea nu l-a înțeles nicio­dată pe deplin și nu l-a apreciat nici pe el, nici muzica lui, el a rostit cu un zâmbet: “Voi auzi în cer!”Când viața te doboară la pământ, ripostează!

Fiecare dintre noi se împiedică sau este lovit din când în când; câștigătorii sunt numai aceia care continuă să se ridice! Asta a dorit Pavel să spună prin cuvintele: “în toate aceste lucruri suntem mai mult decât biruitori”. Dacă te rogi și privești cu atenție vei găsi sămânța binelui în orice necaz (Geneza 50:20). Diferența dintre câștigători și învinși constă în abilitatea de a transforma prilejurile de poticnire în trepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.