28 Septembrie

0
38

” O de ar tinti caile mele la pazirea orânduirilor Tale! Atunci nu voi rosi de rusine, lavederea tuturorporuncilor Tale ! Te voi lauda cuinima neprihanita , când voi învata legile dreptatii Tale. ” Ps.119:5-7

 Un om de afaceri foarte bogat, proprietar al mai multor mine, avea un singur fiupe care doreasa-l pregateasca pentru a fi continuatorul afacerilor sale.  De aceea, tatal l-a trimis pe fiul sau sa studieze la cel mai renumit institut minier. În timpul anilor de studiu ,acel fiu a învatattotul despre minerit si conducerea minelor.

El a muncit din greusi a promovat toate examenele cu nota maxima si felicitari, obtinând cea mai înalta diploma în minerit. În ziua graduarii,crezându-se destul de pregatit,fiul i-a zis tatalui :

” Tata, acum sunt gata sa merg la munca ! Da-mi cea mai buna minape care o aisi-am sa-ti arat cum se conduce o afacere.

Nu fiule ; i-a raspuns tatal . Mai întâi schimba-ti hainele , îmbraca-te în salopete, i-ati echipamentul si coboara în mina. Dupa ce vei câstiga experienta în mineritlucrând în adâncuri, abia atunci vei veni la suprafata si vei începe menagementul afacerii.

Fiului nu i-a placut raspunsul , de aceea a continuat spunând : ” Ascultatata! Am terminat deja scoala si am obtinutcu toate onorurile, cea mai înalta diploma în minerit. Cunosc mai multe lucruri despre afaceri si minerit decât tu vei reusi sa cunosti vreodata.  Daca îmi vei da cea mai buna mina a ta , îti voi demonstra caîn totceea ce-ti spunam perfecta dreptate.

Împotriva convingerilor sale, tatalînduplecat de insistentelefiului, i-a daruit acestuia mina cea mai buna.

Pentru un timp, toate lucrurile aumers foartebine si mina încredintata fiului arealizat cel mai mare profit.

Într-o zi însa, tatal aprimit o scrisoare prin care fiul îi scria spunându-i : ” Tata, stii ca mina pe care mi-ai daruit-o este lânga lac. De câteva zile apa a început sa se infiltreze înauntru si de pe tavan cad stropi continuu.  Am încercat sa opresc infiltratiile , dar nu amreusit . Ce crezi ca ar trebui sa mai fac , pentru a opri apa ?

 Dupa ce a citit scrisoarea, tatal nu i-a dat însa nici un raspuns. De aceea dupa câteva saptamâni fiul i-a scris tatalui o noua scrisoare, în care îi spunea : ” Tata situatia este foarte serioasa. Am încercat toate solutiile si tot n-am reusit sa opresc apa. Acum aceasta curge tot timpul.  Ce trebuie sa mai fac , pentru a o opri ?

Nici la aceasta scrisoare tatal n-a dat nici un raspuns !

Între timp însa, situatia a ajuns disperata.  Apa a început sa curga suvoi. Intrigat de faptul ca tatal nu i-a dat nici un raspuns, fiul i-a scris acestuia o scrisoare ultimativaîn care i-a spus :

” Tata , daca nu-mi dai un raspuns imediat, întreaga mina va fi inundata. Spune-mirepede ce trebuie sa fac pentru a opri suvoiul de apa !”

Dupa ce a citit si aceasta scrisoare, tatal i-a scris fiului doar câteva cuvinte: ” Fiule stiu ca ai ajunsîntr-o situatie disperata. Pentru ca n-ai vrut sa ma asculti atunci când trebuia , ca sa câstigi experienta, acum urmaresteunde suvoiul este cel mai puternic si pentru a opri apa, pune-ti diploma !

 Si astazi sunt oameni care pretind ca stiu totul ; nu-i asa ?  În mijlocul acestei lumi avem însa încamulte de învatat de la Domnul nostru.  De aceea trebuie sa-L ascultam în tot ceea ce El ne va spune.

  Rug. Doamne Isuse; nu ma lasa sa ma încred în cunostintele mele, ci ajuta-ma sa te urmezîn ascultare, pentru adobândimaturitate si experienta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.