28 Martie

0
43

” Eu însa voi privi spre Domnul îmi voi pune nadejdea în Dumnezeul mîntuirii mele, Dumnezeul meu ma va asculta ” Mica 7:7

Într-un ziar sportiv a fost prezentata o întîmplare amuzanta petrecuta la o gradina zoologica. George Muresan, unul dintre cei mai înalti jucatori de baschet din Liga de baschet Americana, care a jucat în echipa Washintonului, a vizitat odata aceasta gradina zoologica. De el se pazeau toti jucatorii din Liga de baschet. Dar cînd a intrat în gradina zoologica si un urs si-a parasit cusca si a fugit sa se ascunda într-o grota. Observînd acesta întîmplare , ghidul care conducea grupul a spus : “Iata un om la care trebuie sa te uiti în sus si de care fug si ursii “!

Cînd Muresan mergea prin gradina zoologica , ceilalti vizitatori pe liînga faptul ca urmareau animalele, priveau cu aceeasi curiozitate si spre el.

Traditia de a privi la celebritati si a le imita este ceva întiparit profund în fiinta umana . Marie Antoinette , sotia regelui Luis 16 lea,a fost personalitatea care a dictat linia modei în secolul al 18 lea. Daca ea îsi pieptana parul într-un anume stil, toate doamnele de la curte si din societate se pieptanau la fel. Cînd ea a ramas însarcinata, casa de moda a modificat tendintaa modei pentru haine tot mai largi. Cînd acesta a nascut , moda s-a schimbat brusc pentru haine strîmte.

În adîncul fiintei umane este puternic întiparita tendinta de-a privi spre personalitati si de-a ne identifica cu cineva care este mei mare, mai important ,sau mai influent decît noi.

Cine este persoana pe care încerci s-o imiti? Toti cei care vor imita oameni, vor ajunge asemenea chipului veacului acestuia; dar ce-i ce-L vor imita pe Domnul Isus, vor ajunge ca Dumnezeu .
Dumnezeul dragostei; ajuta-ma sa privesc doar la Tine si da-mi putere sa te urmez toadeauna, pentru a ajunge asemenea Tie. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.