28 Martie – SĂ NE ÎNțELEGEM UNII CU ALțII (1)

0
34

– “Vă îndemn “¦ să fiți uniți în chip desăvârșit într-un gând si o simțire” (1 Corinteni 1:10) –

Dacă continui să fugi din relații de fiecare dată când dai de ape tulburi, obișnuiește-te cu propria ta companie ““ este singura pe care o vei avea! Cea mai bună relație la care poți spera este una imperfectă la care te străduiești să lucrezi în fiecare zi. Relațiile nu se pot baza pe aceleași păreri în toate privințele, ci pe angajamentul de a-l iubi pe celălalt și pe disponibilitatea de a lucra pentru pace.

Domnul Isus a spus: “Ferice de cei împăciuitori” (Matei 5:9). Să remarcăm faptul că împăciuirea înseamnă “lucru”, dar răsplata merită efortul. Relațiile merită întotdeauna să fie restaurate. Dumnezeu dorește să ne prețuim relațiile și nu să ne debarasăm de ele de fiecare dată când apare vreo problemă. Pavel a scris: “dacă este vreo îndemnare în Hristos, dacă este vreo mângâiere în dragoste, dacă este vreo legătură a Duhului, dacă este vreo milostivire și vreo îndurare, faceți-mi bucuria deplină, și aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gând” (Filipeni 2:1-2).

Abilitatea noastră de a ne înțelege unii cu alții este un semn al maturității noastre spirituale. Dumnezeu dorește ca familia Lui să fie cunoscută pentru dragostea dintre membri. Certurile și ciorovăielile trimit un mesaj greșit lumii care privește. Pavel s-a simțit Jenat când biserica din Corint a început să se dezbine în partide războinice care se trimiteau unele pe altele la judecată. “Rușine să vă fie” a scris el. “Nu este între voi nici măcar un singur om înțelept, care să fie în stare să judece între frate și frate?” (1 Corinteni 6:5). El a fost șocat și dezamăgit că nimeni nu era suficient de matur să rezolve conflictul în mod pașnic. Așa că a scris Va îndemn “¦ să fiți uniți în chip desăvârșit într-un gând și o simțire”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.