28 Mai – DĂ LA O PARTE PIETRELE DE POTICNIRE (2)

0
47


“Să nu faceți nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire”
(Romani 14:13)

Iată încă trei pietre de poticnire pe care trebuie să le dai la o parte pentru a câștiga pe cineva pentru Hristos:

1) Plictiseala. Domnul Isus nu este plictisitor, dar religia este. Se spune că o femeie a adormit în timpul unei slujbe. Arătând cu degetul spre bărbatul ce stătea lângă ea, preotul a spus: “Vă rog s-o treziți pe această femeie!” Bărbatul a răspuns: “Dumneavoastră ați adormit-o, dumneavoastră s-o treziți!” Domnul Isus este numit “Bunul Păstor” (Ioan 10:11) și cuvântul grecesc pentru “bun” este “kalos”, care înseamnă “captivant”; acesta e Hristosul pe care trebuie să-L prezentăm celor ce caută călăuzire spirituală.

2) Banii. Se presupune că cel mai sensibil nerv din corpul omenesc este cel ce duce la portofel. Au existat scandaluri financiare în biserică? Da! Chiar și în biserica Noului Testament (Faptele Apostolilor 5). Dar nu lepăda lucrurile prețioase împreună cu cele inutile! E nevoie de bani ca să construiești biserici, să-i hrănești și să-i îmbraci pe cei aflați în nevoie și să trimiți misionari.

Când banii sunt pe mâini bune, ei sunt o soluție, nu o problemă. În plus, dacă Dumnezeu poate avea încredere în tine să-I finanțezi planurile, El îți poate arăta cum poți câștiga mai mulți bani. El a spus: “Eu, Domnul, Dumnezeul tău, te învăț ce este de folos” (Isaia 48:17).

3) Disconfortul. Oamenii spun: “Nu mă simt bine în biserică”. Adevărul te poate face să te simți așa! Evanghelia e menită să-i mângâie pe cei năpăstuiți și să-i facă să sufere pe cei mângâiați. Când predica Pavel, unii tremurau, dar când tremuratul duce la încrederea în Hristos, e un lucru bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.