28 Mai

1
37

” Faceți dar roade vrednice de pocăința voastră.” Mat.3:8

Cred ca ai auzit vechea zicala care spune: “faptele vorbesc mai tare decît vorbele !”

Acest lucru ni-l spune de multe ori Dumnezeu si noua, asteptînd sa ne închinam înaintea Lui prin cuvintele rostite cu gura si cu vocile noastre, dar punînd în acelasi timp în practica tot ceea ce spunem.

Acest lucru se împlineste în actul pocaintei, cînd asa cum spune Biblia, ne marturisim pacatele cu gura, dar în acelasi timptraim si o schimbare a vietii. Datorita acestui fapt suntem provocati de a trece de la vorbe la fapte si de la pocainta la dedicare.

Cum poti însa sa stii ca cineva este corect în cea ce spune? Ca sa stii ca ceea ce spune cineva este adevarat verifica sa vezi daca actiunile lor se potrivesc cu ceea ce spun.

Evanghelistul Matei ne spune prin versetul de astazi ca Ioan Botezatorul a cerut celordin vremea luisa faca fapte vrednice de pocainta. Aceasta înseamna a transforma în viata ceea ce ne-am angajat înaintea lui Dumnezeu.

Dovada unei pocainte adevarate este marturia unei vieti schimbate. Lacrimile, emotiile si cuvintele pot arata o schimbare launtrica, dar de multe ori pot fi si înselatoare. De aceea, pocainta adevarata este dovedita doar atunci cînd actiunile noastre se potrivesc cu cuvintele noastre.

Cred ca stii deja ca pentru a experimenta pocainta trebuie mai întîi sa-ti marturisesti pacatele înaintea lui Dumnezeu. Gîndeste-te însa în aceasta zi, cu mai mare atentie la acest fapt. A adus pocainta si o schimbare a vietii tale?

Este minunat sa ajungi sa-ti marturisesti pacatele si sa primesti iertarea lui Dumnezeu, dar mult mai minunat este ca dupa ce ai spus “Amin” la rugaciunea prin care ti-ai cerutiertare, faptele tale sa se potriveasca cu cuvintele pe care le-ai spus Domnului!

SEMNUL UNEI POCAINTE ADEVARATE ESTE O VIATA SCHIMBATA!

1 COMENTARIU

  1. Citeam deunazi o carte “Filocalia” in care am gasit ceva ff interesant: Dumnezeu se targuieste cu omul. Pentru a primi Iertarea Sa omul trebuie sa dea la schimb pacatul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.