28 Iulie-CONTINUĂ SĂ CREȘTI (2)

0
39

“Să asculte însă și înțeleptul, și își va mări știința” (Proverbe 1:5)

Când vine vorba de creștere, Hristos este exemplul nostru. Biblia spune că El “creștea în înțelepciune, în statură, și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor” (Luca 2:52). Pentru a fi plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor, trebuie să continui să crești spiritual, mental și emoțional. Asta înseamnă să faci două lucruri:

1) Nu te opri din învățat! Fiecare experiență din viață, inclusiv cele care nu-ți plac, îți oferă cunoștințe care îți pot face viitorul mai bun decât prezentul. Dar trebuie să le cauți. Dezavantajul Internetului și al Smartphonurilor este că primești “bucăți” de informații pe care nu le procesezi sau din care nu extragi nimic. în loc să lași ca viața să ți se “întâmple”, trebuie să te oprești și să te întrebi: “Ce se întâmplă aici cu adevărat? Aud, dar ce înseamnă ceea ce aud?” Tu ești trup, sufiet și duh, așa că trebuie să te întrebi: “Sunt eu sănătos fizic, mental, emoțional și spiritual?” Nimeni nu poate răspunde la această întrebare în afară de tine.

2) Nu înceta niciodată să-ti dezvolți talentele! Când a fost întrebat, bătrân fiind, de ce mai exersează încă între șase și opt ore pe zi, unul dintre cei mai mari violoniști ai lumii a răspuns: “Deoarece cred că devin mai bun”. Ce atitudine extraordinară! Nu este suficient să’ trăiești mai mult, ci trebuie să ajungi mai bun! Pavel i-a spus lui Timotei: “să înflăcărezi darul “¦ care este în tine” (2 Timotei 1:6).

Wesley Tracy a spus: “Unii oameni sunt de părere că a-ți urma darul spiritual înseamnă să petreci zile și ani din viața ta făcând numai acele lucruri care vin de la sine, ușor, fără efort, disciplină sau practică.

Darul tău este fie mediocru, fie excelent; depinde de tine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.