28 Ianuarie REPROGRAMEAZA-TI MINTEA

0
50

“Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa vâ prefaceti, prin înnoirea mintii voastre” (Romani 12:2)

În spatele oricarui lucru pe care-l faci se afla un gând! Deci daca esti serios cu privire la schimbarea vietii tale trebuie sa schimbi modul în care gândesti. Nu e un lucru usor si nu se întâmpla instantaneu Imagineaza-te pe o barca cu pilot automat fixata într-o anumita directie, iar apoi te hotarasti brusc sa mergi altundeva. Prima optiune: puterea vointei. Pui mâna pe volan si îl faci sa te duca unde doresti- prin simpla vointa, învingi pilotul automat. Dar vei simti o rezistenta constanta. Bratele tale vor obosi si când lasi volanul, ce sa vezi? Barca va merge unde e programata sa mearga Ai înteles ideea? Asa se întâmpla când încerci sa-ti schimbi viata prin puterea vointei. “Ma voi forta sa nu mai beau, sa nu mai însel sau sa nu ma mai îmbuib cu mâncare” si asa mai departe.

Puterea vointei tale poate produce schimbare numai pe termen scurt dar creeaza un stres constant deoarece nu te-ai confruntat cu cauza si nu ti-ai reprogramat mintea Schimbarea nu pare naturala si astfel, în cele din urma, te dai batut, revii la vechile tipare si spui. “Se pare ca asa sunt eu. Nu ma voi schimba niciodata”. A doua optiune: puterea lui Dumnezeu Exista o cale mai buna! Biblia spune: “Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti prin înnoirea mintii voastre ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu”.

Schimbarea începe întotdeauna în mintea ta! Felul în care gândesti determina felul în care simti si felul în care simti determina felul în care te porti. Poate spui: “Cum pot schimba modul în care gândesc?” Programându-ti zilnic mintea prin Cuvântul lui Dumnezeu. “Cum îsi va tine tânarul curata cararea? îndreptându-se dupa Cuvântul Tau” (Psalmul 119:9).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.