28 Ianuarie

0
38

” Când a ajuns în Ierusalim, Saul a căutat să se lipească de ucenici; dar toți se temeau de el, căci nu puteau să creadă că este ucenic.
Atunci Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli, și le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, și cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus.” Fapte.9:26-27

Barnaba a fost cunoscut printre cei din vremea lui, datorita modului în care îi mangaia si-i încuraja pe altii, iarmarturia slujirii lui ne arata ca el a avut în atentie oamenii.

Daca vrei sa fii omul pe care Dumnezeu îl doreste sa fie, atunci împlineste-ti slujirea avand în atentie oamenii. Aceasta înseamna a dezvolta relatii sanatoase cu cei din biserica, cat si cu cei dinafara ei.

Scriind celor din Corint, apostolul Pavel spune: “Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri,  care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! 2 Cor.1:3-4

Ca urmasi ai lui Hritos, n-ar trebui oare sa traim asemenea modelului pe care El ni l-a lasat ? Pentru a fi asemenea Domnului nostru, ar trebui sa raspundem cu generozitate, sa-i întampinam pe oameni cu bucurie, sa-i ascultam cu îngaduinta, sa ne placa sa petrecem timp împreuna cu ei si sa-i încurajam cu gingasie.

Oamenii din jurul nostru au nevoie de cineva asemenea lui Barnaba, care sa-i încurajezesa-i sustina si sa-i îndrume spre Hristos, pentru ca viata sa le fie înviorata si împrospatata.

Este viata ta ca un rau care aduce încurajare si înviorare spirituala pentru toti acei cu care vii în contact, sau ca un desert care aduce uscaciune si moarte?

Te îndemn în aceasta zi, fii un râu care aduce împrospatare pentru toti acei ce vor fi în jurul tau.  Uita-te în jur si descopera-i pe acei ce au nevoie de încurajare si înviorare spirituala si lasa-te folosit de Dumnezeu, care te va înzestra si-ti va da întelepciune sa poti fi persoana pe care El s-o foloseasca pentru ridicarea altora.

DACA VREI SA FII BARBATUL SAU FEMEIA PE CARE DUMNEZEU ASTEAPTA S-O FOLOSEASCA, ATUNCI AI ÎN ATENTIE OAMENII !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.