28 Ianuarie

1
47


” Flacaii obosesc si ostenesc, chiar si tinerii se clatina; dar cei ce se încred în Domnul îsi înnoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc , umbla si nu ostenesc.” Isaia 40:30-31

Un profesor de geologie, a condus un grup de studenti de la un colegiu, într-o expeditie în care doreau sa exploreze o pestera vestitadin statul Georgia. Într-o sâmbata dupa amiaza, pe la ora 4:30, dupa ce petrecusera deja cinci ore în pestera urmând cursul unui pârâias, au fost surprinsi sa observe ca debitul acestuia a început sa creasca deodata.

Considerând acest fapt ca ceva obisnuit, excursionistii si-au continuat expeditia. Ceea ce nu stiau însa era faptul ca o ploaie puternica care cazuse pe munte, a facut ca apa sa se infiltreze prin crapaturi si sa exercite o presiune uriasa asupra tavanului pesterii.

În timp ce apa continua sa se scurga pe pereti, întreg grupul s-a retras într-o caverna ce avea tavanul mai înalt, urmarind cum pârâiasul îsi mareste mereu volumul. Când acesta a blocat complet iesirea, abia atunci excursionistii si-au dat seama de pericol.

Pentru ca hainele li se udasera, iar dintii au început sa le clantane de frig, s-au ghemuit unul lânga celalalt pe cea mai înalta pozitie a cavernei. Fiindca nu mai puteau sa faca nimic ca sa se salveze, au asteptat pe cineva care sa vina sa-i caute.

Pentru ca aceasta asteptare a dutrat mai mult de 30 de ore, pâna când pârâiasul si-a micsorat debitul si un salvator a ajuns pâna la ei, acest timp li s-a parut o vesnicie, si l-au petrecut mai mult în rugaciune.

Foarte multi crestini au o viata spirituala superficiala, astazi, datorita faptului ca înca n-au ajuns în situatii disperate, în care singura solutie sa fie interventia lui Dumnezeu. De multe ori acestia îsi definesc viata ca fiind doar actiuni si afaceri pe care le pot derula singuri.

Întelegem însa rostul vietii si învatam cum sa traim cu adevarat , doar atunci când trecând prin situatii fara iesire, dupa ce am primit ajutorul lui Dumnezeu, ne reluam viata ca si cum ne-am nascut a doua oara, sau am reinviat dintre cei morti.

Pentru toti cei credinciosi, acest reinceput al vietii este posibil fara a trece însa prin situatii dramatice, ci prin experienta “nasterii din nou!” Toti cei care au trait aceasta înoire prin puterea Duhului Sfânt, pot face aceeasi declaratie ca apostolul Pavel spunând:” am fost rastignit împreuna cu Hristos, si traiesc….dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine. Si viatpe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine.” Galateni 2:20

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa astept cu rabdare ajutorul Tau, pentru ca împreuna cu Tine sa pot avea un nou început. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Sa astepti ajutorul lui Dumnezeu ,este o indelunga rabdare si aceea este data sfintilor in HRISTOS,care aleg trairea cu EL atit cu sufletul cat si cu trupul,trupul nu ne mai apartine sa facem ce vrem cu el si sa il tinem in stapinire ca un vas de valoare si fara credinta adevarata totul se distruge si v-a veni timpul cand Dumnezeu nu te mai poate aduna ciob cu ciob caci ,timpul harului se v-a termina, si veti ramane afara,pocaiti-va astazi caci maine v-a fi prea tirziu .Nu e bun Dumnezeu, caci ne-a mai dat un ASTAZI?E FOARTE BUN.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.