28 Februarie – Hristos, Locțiitorul nostru

3
39

– “Dar Dumnezeu își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5.8 I –

În Biblie nu găsim cuvântul “locțiitor”, însă ea ne spu­ne în multe locuri că ISUS, Domnul și Mântuitorul, a luat locul nostru în judecata lui Dumnezeu. Mântuitorul S-a lăsat pedepsit pentru cei nedrepți: ” “¦Hristos a murit pentru păcatele noastre”¦” (1 Corinteni 15.3). Moartea, ca plată a păcatului din partea lui Dumnezeu, care ar fi trebuit să ne lovească pe noi, L-a lovit pe Hristos. Cine crede acum în Hristos (se încrede în El și se bazează pe mântuirea adusă de El), nu va fi judecat.

Deja în Vechiul Testament, prin diversele jertfe, Dumnezeu ne învață cu privire la suplinire. Când un israelit păcătuia, venea la preot cu un miel de jertfă curat și își punea mâna sa vinovată pe capul animalului nevinovat, care murea după aceea pentru om.

Și oamenii au suplinit pe oameni. David a avut curajul să-și pună viața în joc pentru popor în lupta cu Goliat. Cât de frumos a fost că Iuda a acceptat să fie legat în Egipt pentru preaiubitul lui frate mai tânăr. “Robul tău s-a pus chezaș (adică locțiitor) pentru copil”¦” (Gene­za 44.32). Prin aceste exemple este ușor de înțeles ce înseamnă că ISUS a fost Locțiitorul nostru pe cruce. “Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El.”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.