28 Februarie – ASTEPTARI REALISTE (2)

0
40

“El însusi stia ce este în om” (loan 2:25)

lata trei domenii în care trebui sa înveti sa ai asteptari realiste:

1) Trebuie sa ai asteptari realiste de la tine însuti. Când gresesti, de obicei te simti prost. Lucrul acesta pune în miscare un ciclu nesfârsit de a obtine lucruri care nu se pot obtine, sperând sa po?i dovedi ceva ce nu se poate dovedi de la bun început. Crezi ca ar trebui sa fii capabil sa faci ceea ce fac si ceilalti, si totusi daca nu e?ti la fel de înzestrat, nu poti excela în acel lucru. Nu trebuie sa dovedesti nimic! Supune-te doar lui Dumnezeu si lasa-L pe El sa se îngrijeasca de reputatia ta. Câta vreme astepti sa excelezi în afara darurilor si chemam tale, vei ajunge întotdeauna sa fii dezamagit.

2) Trebuie sa ai asteptari realiste in relatiile tale cu ceilalti.
A te face responsabil pentru fericirea altcuiva sau cineva sa fie responsabil pentru fericirea ta duce la o viata plina de frustrare. Abraham Lincoln a spus: “Majoritatea oamenilor sunt fericiti pe cât de mult îsi propun sa fie”. Daca oamenii nu au perspectiva corecta în via?a tu si înca o suta ca tine nu-i veti face fericiti.

3) Trebuie sa ai asteptari realiste privitor la viața. Domnul Isus a spus: “In lume veti avea necazuri; dar îndrazniti, Eu am biruit lumea” (loan 16:33). Câta vreme e?ti în lume, vei avea probleme. Nimeni nu este scutit. Dar nu te îngrijora; Domnul are totul sub control, învata doar sa fii realist.

Mereu va trebui sa te confrunti cu situatii neplacute, cu probleme persistente si cu oameni dificili. Dar atitudinea ta este cea care determina daca te bucuri de viata sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.