28 Februarie

0
39

“Bucurati-va întotdeauna. Rugati-va neîncetat. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” 1 Tesaloniceni 5: 16-18

Este bine ca de Ziua Multumirii ne facem cu totii timp pentru a multumi. Însa, lucrul acesta nu ar trebui sa se întîmple doar o data pe an. Multumirea trebuie sa fie parte integranta a fiecarei zile din viata noastra. Biblia ne dezvaluie în acest sens cîteva obiceiuri pe care ar trebui sa ni le însusim.

Primul lucru este bucuria. Ni se spune: “Bucurati-va întotdeauna.” Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca aceasta bucurie nu se gaseste în lucrurile din lume, carene bucura ochiul. Aceasta bucurie poate fi dobîndita doar daca ne concentram atentia spre Domnul Isus, indiferent de circumstantele vietii.

Al doilea lucru este rugaciunea. Ni se spune: “Rugati-va neîncetat.” Probabil ca acest lucru pare cam neobisnuit. Însa Biblia ne spune ca trebuie sa ne traim viata în prezenta lui Dumnezeu zi de zi. Acest lucru îl putem face daca stam de vorba cu El în fiecare zi, despre orice lucru, fie bun, fie rau care ni s-a întîmplat.

Al treilea lucru este acela de a fi multumitor în orice situatie: “Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.” Aceasta nu înseamna ca vom multumi Domnului pentru ca este bun si pentru ca ni se întîmpla numai lucruri bune. Nu! Trebuie sa îi multumim pentru orice lucru pe care îl experimentam în cursul unei zile.

Si ultimul lucru cuprinde ideea de speranta. Nu ma refer aici la acea amagire sau dorinta pe care o avem în mintile noastre, ci la acea promisiune a Domnului Dumnezeu care ne asigura ca putem fi aproape de Domnul Isus si ca vom dobîndi raiul.

Ce poti sa spui despre tine? Traiesti plin de bucurie, în rugaciune, multumind Domnului si plin de nadejde? Aceste obiceiuri sînt de fapt porunci din partea lui Dumnezeu. Asa ca, te provoc sa transformi aceste calitati în obiceiuri ale vietii tale de credinta.

ZIUA MULTUMIRII NU AR TREBUI SA FIENUMAIO SARBATOARE DE O ZIÎN VIATA TA, CI O PARTE A VIETII TALE ZILNICE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.