28 August – CELE MAI BUNE ZILE ALE TALE ÎNCĂ TE AȘTEAPTĂ

0
34

– “Nu-mi mai ziceți Naomi; ziceți-mi Mara” (Rut 1:20)-

Învață să-ți clădești viața în jurul persoanei tale, nu a rolului tău, căci altfel, când rolul ți se schimbă, îți pierzi sentimentul valorii. Să fii o mamă bună este o chemare nobilă. Dar este și o sarcină ce necesită jertfă de sine. Dar când copiii tăi vor pleca de acasă, iar acele cerințe se termină, e ușor să te simți ca Naomi. Numele ei a însemnat “plăcută”. Dar după ce au murit cei doi fii ai ei, și-a schimbat numele în Mara, care înseamnă “amărăciune”. Nu lăsa ca vremurile tulburi să schimbe ceea ce ești sau să te facă să nu mai visezi și să-ți pierzi speranța. Dumnezeu mai avea multe de făcut pentru Naomi.

În viitor, ea urma să fie mentor pentru Rut, care urma să dea naștere unui fiu care era destinat să crească și să devină parte a spiței regelui David și a Domnului nostru binecuvântat. Ce onoare! Când rolul tău se schimbă, adu-ți aminte că viața ta nu s-a terminat. Uită-te la propria ta valoare ca persoană, descoperă-ți următoarea îndatorire, adună-ți calitățile și continuă să trăiești și să dăruiești. Nu dezvolta “mentalitatea Marei”. Ea a permis să devină cinică când s-au schimbat circumstanțele; nu lăsa să ți se întâmple și ție la fel! Descurajarea apare mereu când avem impresia că am văzut totul, că am auzit totul, că am făcut totul și că aproape totul a fost rău.

Indiferent cât ești de bătrân, nu poți spune că ai văzut totul. Dumnezeu poate face “nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20). Nu știi ce va face Dumnezeu cu viața ta înainte ca ea să se încheie, dar El are obiceiul de a păstra ce e mai bun la sfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.