28 August

1
33

“După ce au prînzit, Isus a zis lui Simon Petru: “Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decît aceștia?” “Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, “știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: “Paște mielușeii Mei.” I-a zis a doua oară: “Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” “Da Doamne”, I-a răspuns Petru, “știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: “Paște oițele Mele”. A treia oară i-a zis Isus: “Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: “Mă iubești?” Și I-a răspuns: “Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: “Paște oile Mele!” Ioan 21:15-17

Nu stiu daca ne putem imagina ce sentimente a trait Petru dupa ce s-a lepadat de Domnul Isus si nu odata, ci de trei ori!

Desi înca marcat de aceste sentimente, la putin timp dupa învierea Domnului Isus, îl gasim însa pe Petru din nou la Marea Galileii, în acelasi loc unde a fost întîlnit prima data de Domnul. Acolo, pe tarm, Domnul Isus s-a apropiat înca odata de Petru, l-a iertat de pacatul savîrsit si l-a reabilitat înaintea ucenicilor.

Ai avut în viata ta vreo cadere asemenea lui Petru? Ai simtit vreodata ca te-ai departat atît de mult de Domnul si ai facut lucruri atît de grave,  încît relatia ta cu Hristos nu ar mai putea fi ca înainte?

Daca ai ajuns în aceasta stare, as dori sa nu uiti ca Dumnezeu este dragoste, iar Hristos te iubeste în mod desavîrsit. Fiindca Marele Pastor poarta de grija oilor sale, de aceea o cauta pe cea pierduta si cu multa dragoste si gingasie o pune pe umeri, îi restaureaza viata si o readuce la turma. Acest lucru El este gata sa îl faca si pentru tine!

Nimeni nu-ti stie viata si nu te cunoaste mai bine decît Marele Pastor. El îti stie nevoile tale, gîndurile tale, starea în care ai ajuns si toate necazurile prin care treci. Desi cunoaste si cel mai rau lucru pe care l-ai facut, El continua sa te iubeasca. De aceea nu te va parasi, ci în dragostea pe care ti-o poarta va face totul pentru a te readuce la turma.

DACA TE-AI RATACIT DE LA TURMA, NU UITA CA MARELE PASTOR TE CAUTA PENTRU A-TI RESTAURA VIATA SI A TE READUCE ÎN STAUL!

1 COMENTARIU

  1. Sentimentul lepadarii este cu atat mai profund pe cat este de apropiata relatia cu Domnul Isus. Daca nu te-ai simtit niciodata depaaaarte de El, inseamna ca nu ai cunoscut nici apropierea LUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.