27 Octombrie – PUNE-TI CREDINțA LA LUCRU (3)

0
32


– “Credința ta te-a mântuit”
(Luca 17:19) –

Luca scrie: “a trecut printre Samaria “¦ L-au întâmpinat zece leproși. Ei “¦ și-au ridicat glasul, și au zis: “Isuse, învățătorule, ai milă de noi!” Când i-a văzut Isus, le-a zis: “Duceți-vă și arătați-vă preoților!” Și pe când se duceau, au fost curățiți” (v. 11-14). În vremea Domnului Isus, leproșii erau paria societății, așa că trăiau laolaltă în colonii. Dar problema este că nu te poți însănătoși stând în compania unor oameni care sunt la fel de bolnavi ca tine. De aceea trebuie să aduci problema înaintea lui Isus. Să remarcăm cuvintele: “a trecut prin”, Domnul Isus nu s-a dus la colonia de leproși, el trecea pe lângă ea.

Ce faci când îți pierzi viața, familia, bucuria, banii, etc. iar Domnul Isus pare că se uită în altă parte? Poți deveni frustrat când ți se pare că îi binecuvântează pe toți în afară de tine și te întrebi: “Când vine și rândul meu? Te-am slujit cu credincioșie și totuși mi se pare că toți ceilalți sunt obiectul atenției Tale”. E timpul să strigi: “Isuse, ai milă de mine!” Lasă la o parte prestigiu și eticheta religioasă, oamenii disperați se roagă rugăciuni disperate iar Dumnezeu răspunde la rugăciunile lor.

Să remarcăm că atunci când Domnul Isus a trecut pe acolo, acești leproși nu au strigat: “Necurați” așa cum cerea legea. Nu, ei au încălcat protocolul. Când te afli într-o situație dificilă, uneori trebuie să ieși din tipare pentru a trece de criză. Trebuie să faci ce a făcut David: “Eu strig cu glasul meu către Domnul, și El îmi răspunde din muntele Lui cel Sfânt” (Psalmul 3:4). Dacă dorești un răspuns, pune-ți credința la lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.