27 Noiembrie

0
42

” Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori !” Ps. 1:1

Un ziar a facut un sondaj printre cititorii sai , ca sa afle parerea acestora despre iad. Numai 4% dintre cei intervievati au raspuns ca ei merita sa mearga în iad. Altii 20% au raspuns ca stiu persoane care dupa felul cum traiesc , ar merita sa mearga în iad. În mare majoritate însa , 96% dintre cititori au afirmat ca ei merita sa mearga în cer !

Raspunsul exprimat la acest sondaj ne arata ca oamenilor nu le place sa auda despre pedeapsa lui Dumnezeu si mai ales sa aiba si parte de ea ! Acestora nu le place s-L priveasca pe Domnul Isus ca judecator. Pe de alta parte , nimeni n-ar dori sa-i sperie pe altii pentru ca acestia sa ajunga crestini de frica iadului ; nu-i asa ?

Cu toate acestea sunt pasaje ala Sfintei Scripturi care vorbesc despre judecata. Chiar Domnul Isus a spus ca atunci cînd va veni, va judeca lumea si-i va desparti pe oameni asa cum desparte pastorul oile de capre.

Oile vor merge la pasunile ceresti, pe cînd caprele nu vor avea parte de aceiasi binecuvîntare ! Dar de ce ar trebui oare ca oile sa mearga spre cer ? Domnul Isus continua sa explice scena acestei judecati , spunînd : ” Am fost gol si M-ati îmbracat, am fost flamînd si Mi-ati dat sa manînc ! Am fost bolnav si în temnita si ati venit sa Ma vizitati !

Urmarind declaratiile Domnului Isus , ne dam seama ca nu vom întelege îndeajuns judecata , decît atunci cînd întelegem ca aceasta este relationata cu ceea ce facem în fiecare zi. Fiecare dintre noi cred ca am fost nepasatori fata de saraci, bolnavi sau întemnitati. Cred ca am avut cu totii momente cînd am trecut pe alaturi atunci cînd cineva era ranit si avea nevoie de ajutorul nostru. Ca oi pierdute care au fost aduse la turma , trebuie însa sa fim constienti de harul care ni s-a oferit si sa fim gata pentru a-i sluji pe altii.

Am ajuns sa mergem pe calea cea îngusta prin credinta; dar cei ce sunt pe pasunea Domnului , nu trebuie sa astepte numai sa primeasca , ci trebuie sa fie gata sa si dea; slujindu-i pe altii cu generozitate.

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa nu merg pe calea pacatosilor , ci sa Te slujesc cu credinciosie , umblînd doar pe urmele Tale ! ” Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.