27 Martie

1
52


” Cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele înselatoare; si sa va înnoiti în duhul mintii voastre, si sa va îmbracati în omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.” Efeseni 4:22-24

În prima luna de casatorie, un sot a observat ca sotia sa taia de fiecare data ambele capete ale muschiului pe care voia sa-l pregateasca, înainte de-al pune la prajit în tigaie. De ce faci asta; draga? A întrebat-o sotul, plin de uimire.

Nu stiu; i-a raspuns imediat sotia. Fac asta pentru ca asa facea si mama mea!

Dorind sa afle raspunsul, a mers s-o întrebe si pe soacra sa despre acest mister.

Nu stiu; i- a raspuns si aceasta, când a fost întrebata. Eu am taiat toata viata capetele muschiului înainte de-al pune la prajit , pentru ca asa facea si mama mea!

Si mai curios sa afle raspunsul, sotul a mers s-o întrebe si pe bunica sade ce a taiat capetele muschiului înainte de a-l praji.

Când i-a auzit întrebarea, bunica a zâmbit si i-a spus:” am taiat capetele muschiului pentru ca în toata bucataria aveam doar o singura cratita mica, în care muschiul n-ar fi încaput întreg!

Nu-i asa ca este uimitor cât de repede se poate naste un obicei?

Învierea Domnului Isus, ne cheama sa lasam lucrurile vechi si fara importanta si sa traim o viata noua. Daca pâna acum ai taiat capetele muschiului fara ca sa stii de ce, nu mai continua cu acelasi obicei si dupa ce ti-ai cumparat o cratita mai mare!

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa pot parasi tot ceea ce este vechi, ca sa pot trai o viata noua împreuna cu Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Multe obiceiuri le mostenim si traim cu ele , unele sunt bune , iar altele sunt rele . Cele rele e bine sa ne debarasam de ele .
    In cele spirituale e la fel , mostenim din familie in primul rand , din biserica , si de la prieteni . Sa ne ajute Dumnezeu sa scapan de lucrurile fara importanta din viata noastra si sa cautam mai mult pe Isus , dragostea fata de Dumnezeu si fata de oameni , si vestirea Evangheliei de fiecare data cand avem ocazia .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.