27 Ianuarie

0
41

” Multi zic : Cine ne va arata fericirea ? Eu însa zic : Fa sa rasara peste noi lumina Fetei Tale Doamne “! Ps. 4:6

Cu cîteva secole în urma , într-un sat dintr-o zona montana din Europa , un nobil bogat s-a gîndit ce mostenire sa lase celor din satul sau natal. Dupa multa chibzuinta , a hotarît ca cel mai mare dar pe care îl poate oferi consatenilor sai, este sa le construiasca o biserica.

Luînd aceasta hotarîre n-a permis nimanui pîna în ziua inaugurarii sa vada planurile cladirii sau sa calce înauntrul constructiei. În ziua inaugurarii oamenii din sat s-au adunat admirînd frumusetea noii cladiri. Totul era aranjat cu atentie si nu lipsea nimic. Cladirea , mobilierul si utilitatile erau minunate !

Unul dintre sateni a remarcat ca lipsea ceva! S-a uitat în jur si n-a vazut nici o sursa de lumina, care sa lumineze cladirea în timpul serviciilor de seara. La serviciile de seara se facea foarte repede întuneric. De aceea l-a întrebat pe nobil : ” totul este perfect si bine aranjat, constructia este deosebita ; dar care-i este sursa de lumina ?
În loc de raspuns, acel nobil a dat fiecarei familii cîte o lampa cu gaz , dupa care si-a îndreptat degetul spre anumite nise din pereti aflate de jur împrejurul salii spunînd :
” Aceasta biserica va fi luminata daca atunci cînd veti veni la închinare , fiecare familie îsi va aduce lampa pe care a primit-o si-o va aseza pe nisa din perete în zona în care se va aseza”.

De fiecare data cînd veti veni la biserica, zona în care va asezati în banci va fi luminata !. Dar de fiecare data cînd veti lipsi , acea zona va ramîne în întuneric ! Acest lucru trebuie sa va faca constienti ca oridecîteori nu veniti la biserica, portiuni din casa Domnului vor ramîne neluminate.

Cum este zona în care te asezi atunci cînd mergi la Biserica ? Luminata ; sau în întuneric ?
Dumnezeu doreste ca prin fiecare dintre noi sa straluceasca lumina adevarului , pe care sa o purtam cu noi atunci cînd venim la Casa Domnului !

Rug. Dumnezeul luminii ; fa ca viata mea sa straluceasca cu putere si oriunde voi ajunge, sa duc lumina . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.