27 IANUARIE – VIRUSUL “EU” (1)

0
70

– “Cunoaște-mi inima” (Psalmul 09:23)” –

Dr. David Jeremiah spune: “Când ești bolnav, simptomele fizice te anunță că ceva nu este în regulă. Virusul “eu” are și el semnele lui de avertizare, precum “oglindoreea”: obsesia față de înfățișare. “Banoreea”: pumnul strâns, ideea că valoarea de sine este egală cu valoarea netă și cu capacitatea de a cheltui pentru a-ți satisface dorințele. “Micromanagoreea”: insistența de a face lucrurile numai în felul tău. “Grandoreea”: o părere exagerată privind importanța și simțul intitulării (Dl. dr. acad. prof. X-ulescu). “întâioreea”: pornirea de a depăși pe oricine altcineva. Psalmistul s-a rugat: “Cunoaște-mi inima” (Psalmul 139:23). KP Yohannan spune: “Când ești doar tu cu Dumnezeu, ești mai capabil să-ți înfrunți mândria și păcatele. În prezența celorlalți pretinzi că ele nu există, pari minunat și zâmbești. înaintea lui Dumnezeu, noi ne confruntăm cu noi înșine, are loc curățirea și purificarea și suntem mai puțin falși”.

Vindecarea acestor boli necesită:

1) Întărirea sistemului imunitar spiritual cu versetul: “făgă­duințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciune” (2 Petru 1:4);

2) Rugăciune: “în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu”¦vă va păzi inimile” Filipeni 4:6-7); 3) O conștiință curată: “ți-am mărturisit păcatul meu”¦ Și Tu ai ier­tat vina păcatului meu” (Psalmul 32:5); 4) Părtășie: “Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții” (Evrei 10:25); 5) Slujire: “fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit”¦ pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu” (1 Petru 4:10-11); 6) Relații: alege-ți prietenii cu atenție, evită-i pe. purtătorii virusului “eu”: “ca nu cumva să te deprinzi cu cărările lui, și să-ți ajungă o cursă pentru suflet” (Proverbe 22:25); 7) Dărnicie: “Sufletul binefăcător va fi săturat, și cel ce udă pe alții va fi udat și el” (Proverbe 11:25).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.