27 Aprilie – Navigație cerească

0
42


– “Domnul tămăduiește pe cei cu inima zdrobită, și le leagă rănile. El socotește numărul stelelor, și le dă nume la toate.
” Psalmul 147.3,4 –

Odinioară, orientarea după aștri cerești juca un rol foarte important, atunci când vapoarele trebuiau să prcurgă distanțe mari pe mare. În cazul acestei “navigații cerești”, oamenii se orientau ziua după soare, iar noaptea după anumite stele fixe. Aceste stele erau văzute de pe pământ având o mișcare proprie foarte mică, încât puteau fi luate ca puncte fixe pentru orientare.

La fel stau lucrurile și în domeniul etic-moral. Și aici există puncte fixe, pe care nu noi le stabilim, ci ele sunt stabilite de Dumnezeu. Dacă dorim să reușim în călătoria vieții noastre spirituale, trebuie să ne orientăm după aceste puncte fixe stabilite de Dumnezeu. Ele sunt prezentate în Biblie, unde sunt descoperite gândurile lui Dumnezeu.

Niciun navigator nu s-ar baza pe simțămintele sale, sau pe experiența sa, sau pe părerile pasagerilor. Atunci, vaporul și-ar greși destinația.

Cine nu ține seama de ceea ce spune Dumnezeu, ci se lasă condus de propriile păreri sau de ale altora, se îndreaptă spre nefericire. Urmările vor fi “răni” și “inimă zdrobită”. Dar Dumnezeul atotputernic, care a creat stelele și ne-a dat legile Sale, ne iubește. El dorește să ne vindece și să ne lege rănile, când ne-am pierdut orientarea și am eșuat. Pentru aceasta trebuie să ne întoarcem la El.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.