26 Februarie

0
56

” Binecuvîntat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru ca a cercetat si a rascumparat pe poporul Sau.” Luca 1:68

Daca-i iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati ? Chiar si pacatosii fac la fel ! Daca faceti bine numai la cei care va raspund în acelasi mod ; toti fac la fel !

De cele mai multe ori noi credem ca diferenta dintre cei pacatosi si cei rascumparati este “neprihanirea “! Dac privim cu mai multa atentie însa la viata Domnului Isus si învataturile sale, putem observa ca diferenta este alta : ” mila ” “compasiunea” si “generozitatea” !

Într-o povestire se spune ca într-o anume zi un cersator de pe marginea drumului a cerut de mila lui Alecsandru cel Mare, în timp ce acesta treca pe acelasi drum . Alecsandru cel Mare, a aruncat cersatorului mai multe monede de aur. Un curtean care îl însotea pe împarat a ramas uimit de generozitatea regelui sau si-a comentat spunînd : ” Înaltimea voastra ; monedele de cupru ar fi fost suficiente si ar fi împlinit nevoile acestui cersator. De ce i-ai dat monede de aur ?

Alecsandru cel Mare i-a raspuns cu un aer regesc : ” Întradevar monedele de cupru ar fi împlinit nevole crsatorului, dar monedele de aur arata masura darniciei si-a generozitatii împaratului !
Generozitatea vorbeste mai mult despre cel care daruie , decît de cel care primeste. Generozitatea este semnul unei inimi rascumparate !

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa am o inima neprihanita si generozitatea fta de altii sa fie dovada acestei schimbari . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.