26 Septembrie – ALEGE-țI ANTURAJUL POTRIVIT! (1)

0
73

“Omul ațâță mânia altui om” (Proverbe 27:17)

Autorul Charlie “Tremendous” Jones a spus: “Astăzi vei fi aceeași persoană ca peste cinci ani “¦ excluzând oamenii cu care te însoțești și cărțile pe care le citești”. Când vine vorba de alegerea prietenilor, Dr. Charles Townsend ne spune să căutăm:

1) Oameni care ne pot influența pentru a deveni ceea ce a avut Dumnezeu în vedere pentru noi. “Omul ațâță mânia altui om” (Proverbe 27:17). Relațiile reprezintă instrumentele alese de Dumnezeu pentru a face posibil lucrul acesta. Când te afli în compania cuiva, întreabă-te: “Agreez ceea ce sunt când mă aflu în preajma acestei persoane? Sunt eu mai deschis, mai iubitor și mai cinstit? Sau nu cumva detest ceea ce văd în mine”? Alege să te întovărășești cu oameni care te fac mai bun.

2) Oameni care îți redau puterea când ești secătuit. Când ești epuizat, îți dorești să te refaci fizic, spiritual și relațional. Așa că stai în compania unor oameni care te vor asculta, te vor încuraja și care vor fi alături de tine.

3) Oameni care te lasă să fii tu însuți. “Prietenul adevărat iubește oricând” (Proverbe 17:17). Cele mai bune relații sunt acelea în care te simți iubit, în care ești liber să fii tu însuți, în care nu trebuie să te prefaci și în care poți fi cinstit în privința aspectelor dificile din viața ta. Când ai parte de relații în care poți fi neprefăcut, simți confort și normalitate.

4) Oameni care te aiută să crești în credință. Ai nevoie de persoane care te încurajează să te rogi, să citești Biblia și care te ajută să vezi “imaginea de ansamblu” a lucrurilor importante din viața ta. În Efeseni 4:16 se vorbește despre funcționarea asemenea unui trup: “Tot trupul, bine închegat și strâns legat, prin ceea ce dă fiecare încheietură, își primește creșterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părți în măsura ei, și se zidește în dragoste”.

Nu încerca să faci lucrurile singur. Apelează la prieteni care pot să-ți dea o mână de ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.