26 Noiembrie

2
63

“Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de întristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii.” Evrei 12:11

Atunci cînd întîmpini în viata ta adversitati ai doua alegeri pe care le poti face. Poti sa alegi amaraciunea sau bucuria. E imposibil sa le alegi pe amîndoua.

Poti alege ca încercarile pe care Dumnezeu le îngaduie în viata sa te faca mai bun sau mai apasat de durere.

În Psalmul 105:18 ni se spune despre Iosif: “I-au strîns picioarele în lanturi, l-au pus în fiare”¦” Este o imagine cutremuratoare. Iosif era prelucrat în timp ce Dumnezeu îngaduia sa fie pus în fiare.

Dumnezeu stia ca vremurile ce aveau sa vie pentru Egipt erau grele si ca era nevoie de un om asemenea lui Iosif care prin credinta sa poata sa îl conduca. Dumnezeu l-a învatat pe Iosif, atunci în închisoare, ce înseamna întelepciunea si curajul, i-a modelat caracterul si rabdarea, si ce înseamna sa înduri; lanturile i-au desavîrsit credinta, iar fiarele i-au modelat caracterul.

Dumnezeu i-a furat lui Iosif sufletul, fara a-l face sa simta durerea în inima. L-a transformat într-o veritabila catifea acoperita de caramizi: blînda pe dinafara, dar puternica pe dinauntru.

Domnul Dumnezeu mai cauta si astazi credinciosi puternici, cu sufletele otelite. Stiu ca unii predica ca viata de crestin înseamna o viata de vis. Ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa spunem si sa cerem si vom avea numai fericire, sanatate si toate celelalte lucruri.

O astfel de învatatura nu este biblica. In loc sa creeze luptatori pentru Domnul, produce oameni lasi.

În zilele în care traim este nevoie de crestini puternici! Fii pregatit în orice moment, pentru ca prin încercare Dumnezeu doreste sa aduca maturitate.

Asa cum ne spuen si versetul de astazi, sîntem pregatiti, ne desavîrsim, ca sa putem vedea încercarile, problemele, presiunile si adversitatile ca pe niste daruri de la Tatal nostru, pentru a ne face mai puternici si mai desavîrsiti în umblarea noastra cu El.

DUMNEZEU CAUTA ASTAZI SFINTI PUTERNICI. ESTI GATA SA RASPUNZI ACESTEI CHEMARI?

2 COMENTARII

  1. Si eu cand m-am intors la Domnul am crezut ca va fi usor dar mai tarziu ,mergand pe cale am simtit ,am vazut si am trecut prin multe necazuri.Dar in toate aceste necazuri am invatat si inca mai invat ca trebuie sa ne asemanam cu EL si SA-L urmam pe EL.

  2. Nu cred ca ai de ales!
    Si un Tata nu cere copilului sau decat sa ii semene! Scopul vietii noastre pe pamant este sa fim asemeni LUI!
    Imi place exemmplul lui Iosif ca este asemanator cu cel al Domnului Isus.
    A fost intradevar zdrobit la cruce si cel rau s-a bucurat de durerea LUI…, dar Domnul Isus i-a facut o surpriza de zile mari coborand in Locuinta Mortilor si rascumparand ce era a LUI si zdrobind boldul mortii si invingand moartea, bucurandu-se de rodul sufletului LUI.
    Se pare ca numai blandetea si smerenia poate sa invinga strategia celui rau (el nu cunoaste termenii acestia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.