26 Mai

0
53

” Cînd vine mîndria , vine si rusinea ; dar întelepciunea este cu cei smeriti” Prov.11:2

Ati încercat vreodata sa impresionati pe cineva si v-ati facut de rusine ? Sidney Sheldon a povestit o astfel de întîmplare pe care a trait-o cu cîtiva ani în urma . El avea un Rolls-Royce albastru decapotabil, pe care îl conducea cu deosebita mîndrie pe strazile orasului. Îi placea foarte mult ca trecatorii sa-si întoarca capul si sa-l urmareasca atunci cînd trecea pe strada.

Într-o zi, a oprit masina în fata unui magazin si a mers înuntru sa faca cumparaturi. Întorcîndu-se cu bratul plin de sacose, le-a aruncat pe scaunul din spate al unui Rolls-Royce albastru decapotabil grabindu-se sa ocupe scaunul soferului. În acel moment un brat puternic l-a apucat de umeri si cineva l-a întrebat cu o voce grava : ” Ce ai de gînd sa faci omule “? Cînd s-a întors , a vazut un texan de statura impunatoare care i-a spus: “Aceasta-i masina mea “!

Nu se poate i-a raspuns Sheldon. Asta-i masina mea ! În tot acest timp oamenii care ieseau din magazin s-au adunat în jurul lor. ” Uita-te la numerele de înmatriculare si încearca sa pornesti masina ; i-a zis texanul !

Sheldon a observat ca masina avea alte numere de înmatriculare , iar cheia de contact pe care o avea nu se potrivea pentru a porni masina. Rusinat a spus cît s-l poata auzi doar cei mai apropiati :” Îmi pare rau ; si eu am acelasi tip de masina ce are aceiasi culoare, numai ca astazi am venit la cumparaturi cu acest Wolkswagen vechi al sotiei mele. Nu mi-am dat seama ca în timp ce eram eram în magazin , tu ai venit si ai parcat chiar în fata masinii sotiei.

Cu mare rusine, în vazul tuturor a trebuit sa-si ia sacosele cu cumparaturi si sa mearga la masina ponosita a sotiei lui. Toti cei ce l-au urmarit, au plecat zîmbind si dînd din cap dezaprobator.

Îmi place aceasta întîmplare ce arata ca mîndria merge înaintea caderii si fala înaintea rusinii. Daca ati încercat sa impresionati vreodata pe cineva , nu uitati ca cine se înalta va fi smerit si numai cel ce se smereste va fi înaltat. ! Sa nu cumva sa încercati sa-L impresionati pe Dumnezeu, pentru ca El ne cunoaste asa cum suntem .

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc smerit asteptînd înaltarea pe care ai pregatit-o pentru mine ,la vremea potrivita. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.