26 MAI – NAAMAN (4)

0
42

-“Naaman “¦ avea mare vază “¦ dar era lepros” (2 impărați 5:1)-

Înainte de a părăsi întâmplarea despre Naaman, să mai remarcăm încă două lucruri:

1) Toată lumea are nevoie de ajutor.
Nu doar cei căzuți, dar și cei aflați pe culme. Să fii un ge­neral de cinci stele nu înseamnă nimic când cineva moare de lepră. “Dar nimeni nu ar asculta de cineva ca mine”, spui tu. Poate nu astăzi, dar când lucrurile se înrăutățesc, vei fi surprins să vezi cum te ascultă. Slujește cum știi mai bine și fii pregătit cu un răspuns când vine vremea.

2) Mâna lui Dumnezeu este asupra ta pentru a te ajuta în locul în care te-a pus. încurajarea cuiva care era suficient de aproape să înțeleagă adevărata problemă a lui Naaman, și care apoi l-a prezentat lui Dumnezeu, a fost cea care i-a favorizat vindecarea. Când Dumnezeu te apropie de cineva și devii părtaș la anumite informații, El o face pentru a fi în stare să îi dai un sfat “iscusit” (Isaia 50:4). Dumnezeu a folosit o slujnică care lucra în casa lui pentru a se apropia de Naaman. Ce s-ar fi întâmplat dacă ea nu ar mai fi vrut să facă paturile și să spele vasele? Sau dacă s-ar fi dus să bârfească despre acea problemă?

Astăzi tu ai un rol de jucat în planul lui Dumnezeu. Slujitorul care l-a provocat pe Naaman să se umilească și să se scalde de șapte ori în râul Iordan nu are un nume în Scriptură, dar el a fost indispensabil în acest proces. La fel ești și tu. Puțini atleți au mai mulți fani decât baschetbalistul Michael Jordan. Cu toate acestea, când un reporter l-a întrebat de ce îi place ca tatăl lui să asiste la meciuri, el a răspuns: “Când este cu mine, știu că am măcar un fan!” Toată lumea are nevoie de încurajare. Poți da un sfat care să schimbe viața cuiva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.