26 Iulie -TRECE ISUS PE-AICI!

0
55

TRECE ISUS PE-AICI!

“îmbrăcat și întreg la minte” (Marcu 5:15)

Una dintre cele mai mari minuni ale lui Hristos a fost vindecarea omului posedat și torturat de duhurile celui rău (Marcu 5).

Biblia spune: “Omul acesta își avea locuința în morminte, și nimeni nu mai putea să-l țină legat, nici chiar cu un lanț. Căci de multe ori fusese legat cu picioarele în obezi și cu cătușe la mâni, dar rupsese cătușele și sfărâmase obezile, și nimeni nu-l putea domoli. Totdeauna, zi și noapte, stătea în morminte și pe munți, țipând și tăindu-se cu pietre” (Marcu 5:3-5). Să remarcăm patru lucruri despre starea acestui bărbat:

1) îsi producea el singur suferință. El folosea pietre pentru asta, dar unii dintre noi folosim droguri, mâncare, relații intime, alcool, munca peste program și compromisul. Care este lucrul cu care îți faci rău astăzi? Până nu-l conștientizezi, nu te poți elibera de el.

2) Era preocupat de moarte. Din ce alt motiv ar alege cineva să locuiască într-un cimitir? Necazurile vieții te pot aduce în locul în care îți pierzi dorința de a mai trăi.

3) Nu avea pace, nici ziua, nici noaptea. Efectul fundamental al vieții fără Dumnezeu este neliniștea, lipsa păcii, iritabilitatea și nemulțumirea. Nimic nu te mulțumește și nimic nu este suficient.

4) Trăia în izolare. Misiunea Satanei este ușurată când tu nu ai un suport spiritual care să te sprijine. Părtășia face ca planurile diavolului să eșueze. Atunci a trecut Isus pe-acolo. El a călătorit cu corabia pe Marea Galileii pe timp de furtună pentru a ajunge la acest om. Un singur cuvânt rostit de Isus și apoi citim: “lată pe cel ce fusese îndrăcit și avusese legiunea de draci, șezând jos îmbrăcat și întreg la minte” (Marcu 5:15).

Cuprins de entuziasm și mulțumire, omul a vrut să se alăture ucenicilor Domnului Isus. Dar Isus i-a spus: “Du-te acasă la ai tăi, și povestește-le tot ce ți-a făcut Domnul” (Marcu 5:19).

Când Hristos te eliberează, prima ta responsabilitate este să te bucuri de libertatea ta în El și să ajuți și pe alții să se elibereze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.