26 IULIE IA-TI CRUCEA (2)

0
52

“Să-și ia crucea în fiecare zi” (Luca 9:23)

Iată trei întrebări care te vor ajuta să-ți identifici crucea:

1) În ce direcție mă călăuzește Dumnezeu? Dacă ai impresia că trecutul tău nu contează, mai gândește-te puțin. El poate fi o hartă rutieră pentru viitorul tău. Gândește-te la experiențele și la felul de viață la care ai fost expus. Copilăria petrecută în Egipt l-a pregătit pe Moise să stea înaintea lui Faraon. Ani petrecuți de David păstorind oile l-au pregătit să conducă un popor. Renumele lui Pavel ca și cărturar iudeu și cetățean roman i-au conferit calitatea de unic apostol atât al poporului iudeu cât și al neamurilor.

2) Ce poveri mi-a pus Dumnezeu pe inimă? Pavel spune: “dorința inimii mele și rugăciunea mea către Dumnezeu pentru Israeliți, este să fie mântuiți” (Romani 10:1). Pavel era mânat de pasiunea de a-și vedea poporul mântuit. Ce te mână pe tine și ce te inspiră? Construirea de adăposturi pentru oamenii de pe stradă? Opoziția față de abuzuri și neglijență? Încearcă să vizitezi un azil și vei vedea că pleci de acolo mișcat. Sau petrece timp cu un grup de copii cu nevoi speciale; ei te vor învăța mai multe decât îi poți tu învăța pe ei! Împlinirea vine dintr-o dorință a sufletului tău, nu doar dintr-o idee a minții tale.

3) În ce domenii îmi pot folosi înzestrările? Biblia spune că “fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos” (Efeseni 4:7) și deși El dă “felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți, fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora” (1 Corinteni 12:6-7). Cum îți dai seama de diferența dintre o idee generată de tine și una ge­nerată de Dumnezeu? Solomon a spus: “Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlinește” (Proverbe 19:21). Ideile omului au o viață scurtă, dar ideile divine persistă, și sunt de lungă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.