26 IANUARIE – PRIVIRE ASUPRA BĂTRÂNEțII (5)

0
33

– “Frica de Domnul lungește zilele” (Proverbe 10:27) –

Cultura noastră venerează starurile rock și personalitățile sportive și totuși îi marginalizează deseori pe cei mai inteligenți și mai experimentați oameni. Ce nebunie! Ca familie a lui Dumnezeu trebuie să ne tratăm unii pe alții potrivit valorilor Lui. Să ne gândim cum dorește El să ne purtăm cu cei bătrâni. în primul rând, trebuie să-i cinstim: “să cinstești pe bătrân. Să te temi de Dumnezeul tău” (Levitic 19:32).

Să remarcăm că este o poruncă, nu o opțiune. Dacă nu-i respecți pe cei în vârstă, nu-L respecți pe Dumnezeu; porunca aceasta poartă semnătura divină nu cea culturală! Așa că tine-o minte și învată-i și pe copii despre ea. “Perii albi sunt o cunună de cinste ea se găsește pe calea neprihănirii” (Proverbe 16:31).

în al doilea rând, trebuie să-i încurajăm încurajarea nu înseamnă a-i trata de sus, a-i trata ca pe niște copii și a face totul în locul lor Aceste comportamente le distrug demnitatea și îi privează de putere. A-i încuraja înseamnă a crede în abilitățile pe care li le-a dat Dumnezeu și a sublinia calitățile lor pozitive și productive înseamnă a-i motiva să rămână implicați în slujire semnificativă, nu doar a-i ține ocupați cu sarcini lumești umilitoare lipsite de sens. Ei simt că pot aduce o schimbare când le sunt recunoscute abilitățile și înțelepciunea. în al treilea rând, trebuie să-i sprijinim. Aceasta include ajutor financiar și material oferit conform instrucțiunilor biblice practice – 1 Timotei 5:1-16).

Cine nu face așa înseamnă că “s-a lepădat de credință, și este mai rău decât un necredincios” (v 8) Sprijinirea lor înseamnă includerea lor în activitățile familiale și bisericești ca parte vitală a acestora Sprijinirea lor necesită deopotrivă să vorbim cu Dumnezeu despre ei și despre nevoile lor în mod regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.