„Cine sunt eu, ca să mă duc” (Exod 3:11)

Oare de ce Dumnezeu cheamă și se folosește de oameni care nu se simt pregătiți? Ca să depindem mai mult de El decât de noi înșine. Când Dumnezeu l-a chemat pe Moise, acesta a întrebat: „Cine sunt eu, ca să mă duc?”

Când l-a chemat pe Ghedeon, el a răspuns: „eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu” (Judecători 6:15]. Când l-a chemat pe Solomon, el a zis: „eu nu sunt decât un tânăr, nu sunt încercat” (1 Împărați 3:7).

Când l-a chemat pe leremia, el a răspuns: „eu nu știu să vorbesc” (leremia 1:6). Cu toate acestea, toți au devenit lideri mari. Cum au reușit? Spunând da chemării lui Dumnezeu, învățând din propriile greșeli, devenind mai înțelepți și luând putere de la Dumnezeu în fiecare zi. Așadar, fie că sarcina pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu în viață este mare sau mică, tu poți crește.

Winston Churchili nu a fost eminent în domeniul academic și a avut mai multe tentative până când a trecut examenul pentru Colegiul Militar Regal, Sandhurst. Dar a perseverat și a devenit conducătorul Marii Britanii în vremea războiului și mulți îl consideră una dintre cele mai de seamă personalități din istoria Marii Britanii.

Omul de stat grec, Demostene, a avut dificultăți de vorbire atât de mari când era copil încât îi era rușine să vorbească în fața unui grup, însă a petrecut nenumărate ore pe malul mării exersând neobosit pentru a-și depăși problema – și, prin urmare, a devenit unul dintre cei mai celebri oratori ai tuturor timpurilor.

Poate nu ai o aptitudine înnăscută să devii lider, dar sub călăuzirea lui Dumnezeu te poți dezvolta și poți ajunge unul. De ce? Pentru că, deși ești limitat, Dumnezeul care locuiește în tine este Atotputernic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.