17 Martie

1
39

” Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii “. I Ioan 4:11

Tony Champolo a povestit o experienta deosebita pe care a trait-o pe când avea vârsta de 14 ani. În acea vreme, familia lui era foarte saraca, iar tatal sau nu mai putea sa meraga la servici din cauza unei boli foarte severe. Deoarece banii pastrati pentru spitalizare, au fost cheltuiti aproape în întregime, familia sa nu mai stia cum sa faca rost de alte resurse financiare pentru a cumpara medicamentele necesare tatalui sau si a acoperi macar nevoile de baza.

În acele momente, Tony a înteles ca este responsabilitatea lui sa faca ceva pentru a-si ajuta familia. În acelasi timp însa, el dorea sa-si continuie scoala, sa obtina note bune si sa se pregateasca pentru colegiu.

Cautând o slujba pe care sa o poata împlini dupa orele de curs, el a descoperit ca poate sa cumpere mai ieftin, pâinea pe care masinile unei fabrici de pâine ce-au alimentat magazinele din zona, n-au reusit s-o distribuie, si s-o vânda apoi mai scump, unor restaurante, reusind sa realizeze astfel un profit care sa acopere cheltuielile casei.

Afacerea parea sa fie profitabila, dar exista însa si o anume problema. El nu putea sa ia pâinea decât dupa ora 9 seara si s-o distribuie restaurantelor pâna la orele 24 în aceeasi zi.

Pentru ca nu avea alta posibilitate de transport, el si-a facut un caruciuor pe care l-a agatat de bicicleta. Astfel cu bicicleta si caruciorul lui, în fiecare seara cutreiera strazile din orasul în care locuia, pedalând din greu pâna noaptea târziu pentru a ajunge de la fabrica, pâna la fiecare restaurant unde trebuia sa distribuie pâinea.

Într-o seara rece de toamna târzie, pe la ora 11 noaptea, în timp ce pedala de zor pentru a ajunge la un nou restaurant, a auzit deodata un zgomot ciudat, dupa care în numai câteva secunde a observat ca roata din fata a bicicletei lui facuse pana.

Pentru ca era pe o strada laturalnica, pe care o folosise ca o scurtatura, pentru a ajunge mai repede la restaurant, Tony a tras bicicleta si caruciorul cu pâine pe trotuar, si, dezamagit de cele întâmplate, a început sa plânga.

Pentru ca pe strada nu era nimeni, în acele momente el a început sa se roage printre lacrimi spunând cu voce tare: ” Doamne nu-Ti pasa de ceea ce mi s-a întâmplat? Toti spun despre Tine ca esti bun si-i ajuti pe cei ce-au ajuns în necazuri. Vrei sa ma ajuti si pe mine?”

Dupa ce a mai ramas în acelasi loc înca vreo câteva momente, continuându-si rugaciunea si plânsul, Tony s-a ridicat si a început sa împinga bicicleta si caruciorul cu pâine spre un atelier de reparatii din zona.

Când a ajuns la atelier, a observat însa ca acesta era deja închis, pentru ca îsi terminase orele de program. Cu toate acestea, el a tras bicicleta lânga statia de aer si-a încercat sa pompeze aer în roata dezumflata.

Când a presat butonul pentru a umfla roata, s-a umplut de bucurie pentru ca statia de aer a acelui atelier de reparatii care îsi terminase programul, înca functiona. Foarte curând însa, bucuria lui s-a dus, pentru ca a observat ca aerul nu era retinut în roata, si se risipea în atmosfera. Mai dezamagit ca înainte, a început sa plânga si mai tare, repetând mereu si mereu: “Doamne numai Tu ma poti ajuta!”

Dupa aceste momente de rugaciune, plin de dezamagire, a încercat sa umfle roata înca odata, tremurând. Când însa nu se mai astepta la nimic, s-a petrecut o minune: roata a retinut aerul si s-a umflat asa cum ar fi trebuit sa fie!

Desi nu întelegea ceea ce s-a întâmplat, Tony s-a ridicat si-a continuat sa împarta pâinea la restaurantele la care trebuia sa mearga. În tot drumul parcurs, el s-a rugat continuu, spunând mereu si mereu: “Doamne Iti multumesc!” “Doamne Iti multumesc!”

Pâna la închiderea restaurantelor, a reusit sa împarta toata pâinea pe care o mai avea, si parcurgând aproape 5 km, a ajuns acasa pe la ora 12,30. În tot acest timp, roata a ramas umflata.

Când a ajunsa acasa, a ridicat bicicleta pe un suport aflat în fata usii de la intrare, încercând s-o încuie, folosind un lant si un lacat. În acele momente a auzit însa un suierat ascutit, si uitându-se la roata din fata, a observat ca aceasta se dezumflase. Miracolul luase sfârsit, dar el era foarte fericit, pentru ca îsi împlinise slujba si a ajuns cu bine acasa.

Am povestit aceasta întâmplare traita de Tony Champolo, având siguranta ca multi dintre voi care o cititi acum, privind în viata voastra, puteti gasi adevarate minuni pe care Dumnezeu le-a împlinit si pentru voi, ca raspuns al unor rugaciuni înaltate cu credinta.

Acesteapot fi lucruri la fel de obisnuite, dar pentru ca s-au petrecut în cele mai grele momente din viata noastra, reprezinta adevarate minuni.

Daca treci prin momente de nereusita si descurajare, continua sa te rogi cu credinta, si interventia lui Dumnezeu se va ivi si pentru tine. Dar daca ai asteptat o minune si cerul nu ti-a dat nici un raspuns, sa nu uiti ca Dumnezeu te iubeste chiar si atunci când tace!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru momentele de necredinta din viata mea, si ajuta-ma sa înteleg ca ma iubesti în orice vreme. Amin.

1 COMENTARIU

  1. “Scald?-?i cuvintele în iubire, bazeaz?-te pe Cuvântul Lui Dumnezeu ?i ie?i în lume, hot?rât s? ridici, s? încurajezi ?i s? motivezi pe cineva.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.