26 Decembrie-OAMENII ÎNțELEPțI ÎNCĂ ÎL CAUTĂ (4)

0
65

“Cercetați Scripturile pentru că “¦ ele mărturisesc despre Mine” (Ioan 5:39)

Nașterea Domnului Isus împarte istoria în două: Î.Hr. (înainte de Hristos) și d.Hr. (după Hristos). Istoria este ““ povestea Lui! Să remarcăm încă un loc în care magii nu L-au găsit pe Hristos: în biserică. Uimitor, nu-i așa?

Cărturarii și teologii au cercetat cu atenție sulurile prăfuite, așa cum au făcut de altfel timp de generații. Ei au predicat în adunările lor că Mesia va veni, dar nu L-au recunoscut și nu L-au acceptat când a venit. Totuși, versetele din Vechiul Testament pe care le-au citit erau pline de vestea venirii Lui.

Ei au descris obârșia Lui astfel: Dumnezeu i-a zis lui Avraam: “toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine și în sămânța ta” (Geneza 28:14).

Ei au identificat seminția din care se va naște: “Toiagul de domnie nu se va depărta din luda, nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, până va veni Șilo, și de El vor asculta popoarele” (Geneza 49:10).

Ei au descris familia Sa de origine: “o Odraslă va ieși din tulpina lui Isai (tatăl lui David), și un Vlăstar va da din rădăcinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El” (Isaia 11:1-2).

Ei au prezis nașterea Lui din fecioară: “Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi)” (Isaia 7:14).

Proorocul Daniel a afirmat chiar vremea în care Se va naște (Daniel 9:25). Și acest Dumnezeu al preciziei și al anticipării are un plan și pentru viața ta, singurul plan care te poate mulțumi și care îți poate aduce fericire. Iar vestea bună este că El vine când cineva L-a invitat. Așa că invită-L astăzi în viața ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.