„Despărțiți de Mine, nu puteți face nimic” (loan 15:5)

Noi credem că dacă avem suficientă voință, ne putem împotrivi oricărei ispite care ne apare în cale. Uneori așa este. Cu toate acestea, există o problemă.

Voința îți este cel mai bun prieten atunci când lucrurile merg bine, dar și primul prieten care te părăsește când dai de necaz. Când nu vrei să faci ceva, gândirea ta firească îți va oferi numeroase motive pentru care nu trebuie să faci acel lucru. Se vor alătura chiar și emoțiile care îți vor spune: „Sunt de acord, căci oricum nu-mi place s-o fac”.

Mintea ta, voința și emoțiile doresc să-ti conducă viața, însă Biblia spune că trebuie să fii condus de Duhul Sfânt. „Umblați cârmuiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești” (Galateni 5:16).

Voința și disciplina sunt necesare pentru o viață biruitoare, însă numai voința nu va fi suficientă. Hotărârea te poate face să începi și te poate tine în acțiune o vreme, dar ea nu va fi suficientă pentru a te face să treci linia de sosire. „Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oștirilor!” (Zaharia 4:6).

Ce se întâmplă atunci când in loc să te întorci spre voință, te întorci spre Dumnezeu? El pune putere în voința ta, dându-i energie pentru a te duce la linia de sosire. In acest fel, voința nu primește lauda pentru izbânda ta, ci Dumnezeu.

De aceea Domnul Isus a spus: „Despărțiți de Mine nu puteți face nimic”. Aceasta este una dintre lecțiile cele mai importante si mai dificile pe care trebuie s-o înveți, dacă vrei să te bucuri de viața pe care Domnul Isus ti-a oferit-o prin moartea Sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.