25 Septembrie

0
51

” Prin harul care mi-a fost dat , eu spun fiecaruia dintre voi , sa nu aiba despre sine o parere mai înalta decît se cuvine ; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta , pe care a împartit-o Dumnezeu fiecaruia.” Rom 12 :3

Nimeni sa nu aiba despre sine o parere mai înalta , decît se cuvine ; era sfatul pe care apostolul Pavel l-a transmis credinciosilor din Roma. Era usor pentru ei sa se considere a fi cineva : aveau cetatenie Romana, ce însemna un mare privilegi în acea vreme, locuiau în capitala ; cel mai important oras al vremii, iar multi dintre ei ocupau functii importante în cancelaria cezarilor.

Ca sa-i fereasca de ispita mîndriei , apostolul Pavel a prezentat slujba fiecaruia ca fiind parte a unui întreg. El a asemanat biserica cu un trup în care sunt mai multe madulare. Trupul este sanatos si functioneaza normal atunci cînd madularele se pun în folosul altora, împlinind nevoile celorlalte madulare.
Tot asa este si în Biserica: Fiecarui membru i s-a dat cel putin un dar. Atunci cînd acestia folosesc darul primit spre folosul altora , comunitatea este întarita , iar nevoile sunt împlinite. Numai în acest fel putem birui mîndria, iar biserica poate sluji societatii în care a fost asezata.

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa-mi folosesc darul pe care mi l-ai dat pentru a-i sluji pe altii si spre gloria Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.