25 NOIEMBRIE IMPORTANTA CARACTERULUI

1
51

-“Cei ce lucrează cu adevăr îl sunt plăcuți” (Proverbe 12:22)-

George Jones a început ca vânzător într-un aprozar și și-a câștigat numaidecât o reputație bună pentru etica muncii lui. Lucrul pe care l-au remarcat oamenii la el a fost caracterul lui. El a exem­plificat principiul “Buzele mincinoase sunt urâte Domnului, dar cei ce lucrează cu adevăr îi sunt plăcuți” (Proverbe 12:22). Caracterul lui George i-a atras atenția renumitului jurnalist Henry Raymond. S-au împrietenit și au început împreună The New York Times. După mulți ani, când ziarul a dus război împotriva “Șefului Tweed”, Jones a primit o ofertă pe sub masă de 500.000 de lire, o mare sumă de bani la acea vreme. Tot ce trebuia să facă era să se retragă la pensie în Europa. “Poți trăi ca un rege până la sfârșitul vieții”, i-a spus gangsterul care i-a făcut oferta. “Da”, i-a răspuns Jones, “și voi ști în fiecare zi că sunt un om de nimic”.

Poetul a scris: “Trebuie să trăiesc cu mine așa că, vreau să fiu vrednic pentru asta. În fiecare zi a vieții, vreau să mă pot privi în ochi. Nu vreau să stau în umbră și să mă urăsc pentru ce am făcut. Nu vreau să țin într-un dulap secrete despre mine însumi; și să cred că atunci când vin sau plec, nimeni nu va ști nimic ““ despre ce fel de om sunt cu adevărat”. Nimic nu este mai impor­tant decât caracterul tău. Oricât de bogat sau de faimos ai deveni, când îți pierzi caracterul, ai pierdut totul. Și încă ceva: dacă faci mereu ceea ce trebuie, nu va trebui să te îngrijorezi niciodată că îți vei aminti ce ai făcut!

1 COMENTARIU

  1. -Da Intradevar(Caracterul)Omului este cel mai Important Aspect al vietii unui OM, Si aici nici nu este vorba de un Crestin sau de o Confesiune religioasa anume…In primul rand trebuie sa ai un Caracter frumos apreciabil. Si dupa aceea sa mergi la Biserica!…Altfel Degeaba!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.