25 NOIEMBRIE ““ TU EȘTI ÎN MISIUNE

0
45


– “Duceți-vă; iată, vă trimit”
(Luca 10:3) –

Domnul Isus și-a trimis ucenicii într-o misiune, spunându-le: “să nu luați cu voi nici pungă, nici traistă, nici încălțăminte, și să nu întrebați pe nimeni de sănătate pe drum” (Luca 10:4). Să observăm trei lucruri pe care le-a accentuat El:

1) “Să nu luați cu voi nici pung㓦” ““ nu pune la păstrare! Dumnezeu va binecuvânta bărbatul sau femeia care spune: “Fiecare bănuț pe care mi-l dai peste nevoile mele, Doamne, îl voi folosi pentru a împlini scopurile Tale”. Imagineazâ-te stând înaintea tronului de judecată al lui Hristos cu bogățiile tale neinvestite, cu misiunile tale neîmplinite și cu sfera ta de influență nefolositâ pentru Hristos. Ce ai putea spune oare?

2) “Să nu luați “¦ nici traistă”
““ fără bagaje în plus! Cuvântul lui Dumnezeu spune: “să dăm la o parte orice piedică, și păcatul care ne înfășoară așa de lesne, și să alergăm cu stăruință în alergarea care ne stă înainte” (Evrei 12:1). Orice îți captează atenția te poate influența și orice iți reține atenția te poate stăpâni. Lui Satana ii e groază de îndeplinirea misiunii tale, deci trebuie să lupți ca să-ți păstrezi concentrarea.

3) “Să nu întrebați pe nimeni de sănătate pe drum” ““ nu pierde vremea! Pune la îndoială orice relație care nu contribuie la destinul tău. Pavel a fost ferm în această privință: “dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă, însemnați-vi-l, și să n-aveți nici un fel de legături cu el” (2 Tesaloniceni 3:14).

Timpul e prea înaintat și nevoia prea mare. În vechime, în anumite state agricole din America, s-au închis școlile timp de câteva săptămâni și toți au fost trimiși pe câmp să strângă recolta. De ce? Fiindcă a aștepta înseamnă a ajunge prea târziu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.