„Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit” (Efeseni 5:2)

Biblia spune: „Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit, și S-a dat pe Sine pentru noi”. Așa că:

3) Dai tu dovadă de o atitudine iubitoare? Gura ta este o componentă majoră în umblarea ta în dragoste. Nu reușim să înțelegem cât de mult putem face pentru ceilalți ridicându-i cu cuvintele noastre. Și trebuie să fim chiar și mai atenți să nu spunem lucruri care îi doboară. Biblia spune: „Inima este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17:9).

Căror porniri le dai tu frâu liber? Ce „scoți tu afară”? Când suntem prea ocupați să arătăm dragoste – suntem prea ocupați și a sosit timpul să analizăm  motivațiile și atitudinile inimii noastre. Cum o putem face? Analizându-ne limba și ceea ce ne  iese pe gură. Mai ții minte când te-ai dus ultima oară la doctor și el ți-a spus să deschizi gura”?

Motivul pentru care ți se cere asta este ca să se poată uita la limba ta. La fel cum limba îi spune unui doctor multe lucruri despre sănătatea ta fizică, ea poate spune multe despre sănătatea ta spirituală. Deci, pentru a primi răspunsuri la rugăciunile tale, trebuie să-ți cercetezi inima în trei domenii:

a) Capacitatea ta de a rămâne în Hristos. Lucrul acesta te urcă pe scara maturității spirituale și te va ajuta să descoperi autoritatea pe care o ai în rugăciune.

b) Vorbirea în acord cu Cuvântul Lui Dumnezeu. Lucrul acesta poate muta „munți” în viața ta (vezi Marcu 11:23).

c) Crescând în umblarea ta în dragoste. Lucrul acesta deschide oportunități de a le arăta altora cine este Dumnezeu cu adevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.