25 IUNIE – CEDRI CEI FALNICI

0
41

– “I se va da slava Libanului”

Deasupra celorlalți cedri de pe munții Libanului se înalță cedrul cel falnic. Totuși, tăria lui nu stă în înălțimea lui, ci în cât de adânci sunt înfipte rădăcinile. Se spune că cedrul cel falnic se poate aple­ca aproape până la pământ fără să se rupă și revine la poziția dreaptă, mai puternic. Astăzi Dumnezeu folosește cedri falnici pentru a zidi biserici remarcabile.

Nașterea din nou reprezintă numai 5% din proces; restul de 95% este creșterea în maturitate spi­rituală, “în adevăr, voi care de mult trebuia să fiți învățători, aveți iarăși trebuință de cineva să vă învețe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare. Și oricine nu se hrănește decât cu lapte, nu este obișnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuințare, să deosebească binele și răul. De aceea, să lăsăm adevărurile începă­toare ale lui Hristos, și să mergem spre cele desăvârșite” (Evrei 5:12-6:1). Să remarcăm cuvintele “pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuințare, să deosebească binele și răul”.

Nu poți fi ca bătrânul fermier care mărturisea de fiecare dată la întâlnirea de rugăciune, de joi seara: “Nu fac prea mari progrese, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt statornic”. Într-o primăvară, când i s-a împotmolit tractorul în mlaștină, când roțile se învârteau, dar nu înaintau, s-a întâmplat că pas­torul trecea pe acolo. Lăsându-și geamul jos, pastorul a zâmbit și a spus: “Privește lucrurile în felul următor, frate, nu avansezi prea mult, dar slavă Domnului că ești statornic”. Gata cu scuzele pentru imaturitate! Trebuie să te lupți să devii matur și să crești pe deplin în Domnul, să devii din ce în ce mai mult asemenea lui Hristos (vezi Efeseni 4:13)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.