25 IUNIE ““ ÎNCEPE DE UNDE EȘTI

0
66

– “Pruncul creștea și se întărea” (Luca 2:40)-

Când ne dăm seama pentru prima dată că ISUS știa că este Fiul lui Dumnezeu? Observându-L În Templu, când avea 12 ani. Părinții Lui erau de trei zile pe drumul de întoarcere spre Nazaret când și-au dat seama că lipsește. Templul este ultmul loc unde caută ei, dar este locul unde se duce Isus. Până când losif și Maria reușesc să-și localizeze fiul, El i-a confruntat pe cei mai mari învățați ai Templului. Deși este încă mic, Isus simte chemarea lui Dumnezeu.

Dar ce face El apoi? Își recrutează ucenici si ține predici? Nu. El se întoarce acasă și deprinde meșteșugul familiei. Asta ar trebui să faci și tu! Înainte de a încerca să faci lucruri mari pentru Dumnezeu, du-te acasă, iubește-ți familia și ingrijește-te de treburile casei. “Dar eu sunt chemat să fiu misionar”, spui tu. Foarte bine, pentru că primul tău câmp de misiune este locul în care trăiești! Ce te face să crezi că vei fi crezut de cei ce abia te cunosc dacă nu ai credibilitate la cei ce te cunosc cel mai bme? Caritatea începe acasă!

Psalmistul spune: “Voi umba cu inima fără prihană, în mijlocul casei mele” (Psalmul 101:2). În primii 30 de ani. vecini lui Isus l-au ținut minte ca muncitor. “Nu este acesta tâmplarul”¦?” (Marcu 6:3). Isus a petrecut mulți ani dezvoltând o etică a muncii, formându-și aptitudinile și întrținându-și familia. “A trebuit să se asemene fraților Săi în toate lucrurile” (Evrei 2:17). De ce a procedat Domnul Isus așa? Ca să știe ce simțim și ca noi să avem încredere când mergem la El cu nevoile noastre, știind ca EL este calificat și poate să ni le împlinească. Asa că începe din locul in care te găsești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.