25 DECEMBRIE O ISTORISIRE NEMAIPOMENITĂ. NU-I ASA?

0
55

– “l-au adus daruri” (Matei 2:11) –

Din povestirea de la Nașterea Domnului aflăm că:

1) Dumnezeu va folosi oameni pe care nu-i cunoști pentru a te binecuvânta. Magii nu erau niște iudei sau creștini devotați, ci niște privitori în stele persani. Nu fii selectiv! Deschide-ți inima și-L vei vedea venind și apropiindu-se de tine prin cei mai interesanți oameni.

2) Dumnezeu se va îngriji de ziua de mâine
, Iosif și Maria au fost nevoiți să plece de acasă și să meargă în Egipt. Din ce aveau să trăiască? Aur, smirnă și tămâie; daruri pe care numai cei bogați le pot face. Când ești în voia lui Dumnezeu, El se va îngriji de tine. O poate face prin locul tău de muncă sau prin generozitatea altora, dar o va face. Nu trebuie să stai treaz toată noaptea și să te îngrijorezi despre cum o vei scoate la capăt. Psalmistul a spus: “Am fost tânăr, și am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii lui cerșindu-și pâinea” (Psalmul 37:25).

3) Dumnezeu nu va ține seama de sistem și îți va da ajutorul de care ai nevoie
. “Steaua pe care o văzuseră în răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit și s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul”. În istoria sistemului solar nu a mai existat ceva asemănător. Dumnezeu a mutat o stea așa cum noi mutăm un pion pe tabla de șah, și aceasta pentru că El “face toate după sfa­tul voiei Sale” (Efeseni 1:11). Textul spune așa: “Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pământ, și I s-au închinat; apoi și-au deschis vistieriile, și I-au adus daruri: aur, tămâie și smirnă”. O istorisire nemaipomenită, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.