25 August

0
30

“Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos.” Fil.4:19

Cînd apostolul Pavel a scris celor din Filipi, el stia ca acestia nu sînt oameni bogati, privind posesiunile materiale. Acest fapt este bine evidentiat de marturia prin care el arata ca actul de compasiune prin care cei din Filipi au împlinit nevoiele sale a izvorît din saracia lor lucie.

Prin darnicia lor, cei din Filipi au facut însa mult mai mult decît sa împlineasca nevoile materiale ale unui slujitor al lui Dumnezeu, ci au facut o mare investitie spirituala, îmbogatindu-se fata de Dumnezeu.

În acelasi fel si noi astazi, atunci cînd lucram pentru Domnul, facem de fapt investitii spirituale. Ceea ce facem pentru Domnul sau pentru cei care sînt în nevoie, nu sînt numai o contributie vremelnica, ci o investitie vesnica.

Iata ceva la care ar trebui sa te gîndesti cu mare seriozitate: “Daca Dumnezeu nu are nevoie de banii tai, atunci de ce ar mai trebui sa darui?” Noi ar trebui sa daruim din banii pe care i-am cîstigat, nu pentru ca Dumnezeu ar avea nevoie de ei, ci pentru ca Dumnezeu vrea sa ne foloseasca si pe noi în planul de mîntuire a lumii în care traim.

Cînd daruim din ceea ce avem, noi ne concentram asupra altora si asupra lucrarii de pe ogorul împaratiei lui Dumnezeu. Daca ne concentram numai asupra nevoilor noastre, lumea noastra devine tot mai mica. De aceea si atunci cînd nu ai nimic ce sa daruiesti, priveste în jur si la nevoile celorlalti si lumea ta va deveni tot mai vasta.

Daca ai timp, atunci jertfeste-l pentru Domnul pentru ca si cele mai mici seminte ale timpului învestit în altii, pot sa faca o mare diferenta. Chiar si cele mai mici cadouri pot sa aduca nadejde, încurajare, binecuvîntare si întarire pentru cei din jurul tau.

Fiindca au investit în slujirea apostolului Pavel, credinciosii din Filipi, desi nu au fost oameni bogati privind lucrurile marteriale, au ajuns bogati înaintea lui Dumnezeu. Iar fiindca au fost gata sa dea, Dumnezeu i-a binecuvîntat!

Daca în aceasta zi alegi sa te îmbogatesti fata de Dumnezeu ajutîndu-i pe altii în slujire, atunci Dumnezeu va face acelasi lucru si pentru tine.

FA INVESTITII SPIRITUALE, DARUIND CU GENEROZITATE DIN TIMPUL SI POSESIUNILE TALE PENTRU LUCRAREA LUI DUMNEZEU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.